ΟΙ «ΕΚΑΤΟ ΜΕΡΕΣ» ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗ ΓΑΖΑ ΚΑΙ ΤΟ «ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ» ΤΟΥ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ

Ο αριθμός των θανάτων σε τέτοια μεγάλη κλίμακα, η καταστροφή, 100 μέρες από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, είναι «μια κηλίδα στην κοινή μας ανθρωπιά», δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA).

«Έχουν περάσει εκατό ημέρες από τότε που ξεκίνησε αυτός ο καταστροφικός πόλεμος, σκοτώνοντας και εκτοπίζοντας ανθρώπους στη Γάζα, μετά από τις φρικτές επιθέσεις της Χαμάς και άλλων οργανώσεν εναντίον του λαού στο Ισραήλ. Ήταν εκατό μέρες κακουχίας και αγωνίας για τους ομήρους και τις οικογένειές τους», σνέφερε ο Φιλίπ Λαζαρινί σε ανακοίνωση που εξέδωσε ενώ βρισκόταν σε παλαιστινιακό έδαφος.

Αυτό που περνά ο πληθυσμός της Λωρίδας της Γάζας «είναι αφόρητο, με μια μάχη ενάντια στον χρόνο ενάντια στην πείνα», προειδοποίησε ο ανώτερος αξιωματούχος του ΟΗΕ.

«Η κατάσταση των παιδιών είναι ιδιαίτερα αποκαρδιωτική. Θα χρειαστούν χρόνια για να θεραπευτεί μια ολόκληρη γενιά τραυματισμένων παιδιών», σημείωσε.

Ο Λαζαρινί ζήτησε επίσης να μείνουν μακριά από εμπόλεμες συγκρούσεις κτίρια όπως νοσοκομεία ή εγκαταστάσεις της UNRWA. Αυτές οι υποδομές «δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιούνται από κανένα μέρος για στρατιωτικούς σκοπούς», ανέφερε

Όπως είπε, 146 εργαζόμενοι της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες έχουν σκοτωθεί από την έναρξη του πολέμου της 7ης Οκτωβρίου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Σχεδόν 24.000 νεκροί και 60.000 τραυματίες

Σε 23.843 ανέρχονται οι νεκροί στην Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου ανάμεσα στον ισραηλινό στρατό και τη Χαμάς, ανακοίνωσε σήμερα το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα που βρίσκεται στην εξουσία στον θύλακα.

Η Χαμάς γνωστοποίησε επίσης πως οι τραυματίες ανέρχονται πλέον σε 60.317, ενώ σημείωσε ότι χιλιάδες άνθρωποι εξακολουθούν να βρίσκονται κάτω από τα ερείπια.

Στον σημερινό απολογισμό περιλαμβάνονται 135 Παλαιστίνιοι που έχασαν τη ζωή τους και 312 που τραυματίστηκαν το τελευταίο 24ωρο, πρόσθεσε το υπουργείο Υγείας της Χαμάς στην ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα, τα θύματα είναι στην πλειονότητά τους γυναίκες, έφηβοι και παιδιά.

Νετανιάχου: «Κανείς δεν θα μας σταματήσει»

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου προειδοποίησε σήμερα ότι «κανείς» δεν θα σταματήσει τη χώρα του στον πόλεμο που ξεκίνησε στη Λωρίδα της Γάζας που εξαπέλυσε ως αντίποινα για την φονική επίθεση της Χαμάς της 7ης Οκτωβρίου.

«Κανείς δεν θα μας σταματήσει, ούτε η Χάγη, ούτε ο Άξονας του Κακού, ούτε κανείς άλλος», δήλωσε ο Νετανιάχου σε συνέντευξη στο Τελ Αβίβ, αναφερόμενος ειδικότερα στο αίτημα της Νότιας Αφρικής ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ ).