ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥΣ

Συγκρούσεις με ακροδεξιές ομάδες σημειώθηκαν κατά των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας για την γενοκτονία στην Γαζα. Στην Λιόν της Γαλλίας, τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά το βράδυ του Σαββάτο αλλά και στην πρωτεύουσα της Βρετανίας, χάος δημιουργήθηκε όταν ομάδα ακροδεξιών επιχείρησε να επιτεθεί σε συγκέντρωση που γινόταν υπέρ των Παλαιστινίων και αστυνομικών, την ίδια μέρα.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές τις Γαλλίας, αλλά και όσα κατέθεσαν αυτόπτες μάρτυρες, οι ακροδεξιοί επιτέθηκαν με λοστούς και φώναζαν συνθήματα όπως «Οι δρόμοι είναι δικοί μας!» και «Η Γαλλία μας ανήκει!».

Στο Λονδίνο η αστυνομία συνέλαβε 82 άτομα στην οδό Tachbrook, Pimlico, στο κέντρο του Λονδίνου. Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου ανέφερε σε ανάρτηση στο X (πρώην twitter) πως αστυνομικοί αντιμετώπισαν επίθεση από διαδηλωτές που βρίσκονταν σε «σημαντικούς αριθμούς» στην πόλη, προσθέτοντας πως δεν θα τους επιτρέψουν να έρθουν αντιμέτωποι με τη διαδήλωση υπέρ των Παλαιστινίων. «Θα χρησιμοποιήσουμε όλες τις εξουσίες και στρατηγικές που είναι στη διάθεσή μας προκειμένου να αποτρέψουμε να συμβεί αυτό», ανέφερε η αστυνομία.