ΟΕΝΓΕ: «ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ»

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας στο Reuters, πρότεινε οι ευρωπαϊκές χώρες που το επιθυμούν να φιλοξενήσουν παιδιά από τη Γάζα, μακριά από τον λιμό και τις βόμβες – Για «όψιμη ευαισθησία» του Υπουργού Εξωτερικών και συνολικά της κυβέρνησης, κάνει λόγο η ΟΕΝΓΕ, τονίζοντας ότι έχει καταθέσει σχετικό αίτημα εδώ και δύο μήνες.

«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτή την τραγωδία με μεγάλη σαφήνεια», δήλωσε ο Γεραπετρίτης. «Η Ευρώπη πρέπει να είναι ανοιχτή στους τραυματίες από (τη Γάζα) αλλά και στα παιδιά που αντιμετωπίζουν άμεσα λιμό ή άλλου είδους κινδύνους» προσέθεσε.

«Με έκπληξη διαβάσαμε δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών κ. Γεραπετρίτη για αναγκαιότητα νοσηλείας σε Ευρωπαϊκές χώρες τραυματισμένων παιδιών από τη Γάζα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΕΝΓΕ, υπενθυμίζονταις ότι η ΟΕΝΓΕ, από 19/4 (εδώ και πάνω από 2 μήνες), είχε υποβάλει ως προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας επείγουσα έκκληση για συνάντηση με αίτημα την οργάνωση διακομιδής και νοσηλείας σε ελληνικά νοσοκομεία τραυματισμένων παιδιών από τη Γάζα. 

Μάλιστα, λίγες εβδομάδες αργότερα, επανέλαβαν αυτή την επίσημη και έγγραφη έκκληση προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. «Έως και σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία απολύτως ανταπόκριση» αναφέρει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

«Άρα η όψιμη “ευαισθησία” του Υπουργού Εξωτερικών και συνολικά της κυβέρνησης, μόνο υποκριτική μπορεί να χαρακτηριστεί. Κάτι απολύτως αναμενόμενο γιατί δυστυχώς στην πράξη η κυβέρνηση εξακολουθεί να στηρίζει ενεργά το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ που ευθύνεται για την γενοκτονία, τη σφαγή, τον βίαιο εκτοπισμό του Παλαιστινιακού λαού» προσθέτει η ΟΕΝΓΕ και απαιτεί:

«Άμεση απεμπλοκή της χώρας μας από το μακελειό. Να ικανοποιηθεί άμεσα το αίτημα της ΟΕΝΓΕ για συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, για την οργάνωση διακομιδής και νοσηλείας σε ελληνικά νοσοκομεία παιδιών από τη Γάζα».