Ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ, ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΚΡΙΒΑΙΝΟΥΝ ΑΛΛΑ Ο ΣΚΡΕΚΑΣ… ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ

Παρά το γεγονός ότι ο πληθωρισμός αυξήθηκε ενώ οι τιμές των προϊόντων, και κυρίως των τροφίμων, αυξάνεται διαρκώς, ο υπουργός Ανάπτυξης ισχυρίζεται πως «τα μέτρα σταδιακά έχουν αρχίσει να αποδίδουν» και μίλησε για τα μέτρα-ασπιρίνες της κυβέρνησης που εκ του αποτελέσματος δεν έχουν κατορθώσει να σταματήσουν την άνοδο των τιμών.

«Τα μέτρα σταδιακά έχουν αρχίσει να αποδίδουν. Σήμερα είναι 5,3% ο πληθωρισμός. Η Ελλάδα δεν σταματά να παίρνει μέτρα. Προτεραιότητά μας είναι να στηρίξουμε το νοικοκυριό», τόνισε αναφορικά με τη μάχη της κυβέρνησης απέναντι στην ακρίβεια ο Κώστας Σκρέκας, στα Παραπολιτικά 90,1.

Ακόμα, ο υπουργός Ανάπτυξης αναφερόμενος στον ΦΠΑ, υποστήριξε ότι ο μηδενισμός ΦΠΑ σε βασικά είδη «εφαρμόστηκε στην Ισπανία. Αντί να δούμε τις τιμές να μειώνονται, οι μεσάζοντες απορρόφησαν την μείωση ΦΠΑ. Δεν θα διακινδυνεύσουμε έσοδα χωρίς αποτέλεσμα».

Παράλληλα ο κ. Σκρέκας επανέλαβε το αφήγημα της κυβέρνησης ότι η κρίση είναι εισαγώμενη, κάτι το οποίο ωστόσο δεν μπορεί να ισχύει, όταν ο πληθωρισμός και οι τιμές των προϊόντων στην Ευρώπη είναι αισθητά χαμηλότερες.

«Είναι ένα θέμα το οποίο δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αφορά όλο τον πλανήτη καθώς ο πληθωρισμός είναι κάτι το οποίο ταλαιπωρεί όλους. Ιδιαίτερα στην Ελλάδα, όπου μετά την κρίση και η αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών αλλά και το εισόδημα ακόμα δεν έχει φτάσει εκεί που θέλουμε να φτάσει, αυτό δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τα νοικοκυριά», υποστήριξε ο υπουργός.

Παρά τις διαβεβαιώσεις Σκρέκα για την μείωση των τιμών μετά τα ημίμετρα της κυβέρνησης, παρατηρείται αύξηση του πληθωρισμού ιδιαιτέρως στα τρόφιμα από τον προηγούμενο μήνα αλλά και αύξηση των τιμών σε σχέση με τον Μάρτιο 2023. 

Έτσι αποδεικνύεται ότι τα μέτρα που έχει ήδη πάρει η κυβέρνηση αποδεικνύονται άχρηστα.