Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΜΠΛΕΚΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣTH ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ

Κινητοποίηση ενάντια σε κάθε εμπλοκή της Ελλάδας σε πολεμικά σχέδια και επιχειρήσεις των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, διοργανώνεται από σωματεία και οργανώσεις την Τετάρτη, στην Ελευσίνα.

Η κινητοποίηση είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου στις 7.30 μ.μ., στην Ελευσίνα, στην πλατεία Ευμολπιδών.

Αφορμή στάθηκε η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να θέσει το αεροδρόμιο της 112 Πτέρυγας Μάχης στην Ελευσίνα στη διάθεση των ΗΠΑ για τον συντονισμό των επιχειρήσεων που σχεδιάζουν στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, την ώρα που οι βάσεις της Σούδας και της Αλεξανδρούπολης θα λειτουργούν ως αμερικανικοί επιχειρησιακοί σταθμοί.

«Η πατρίδα μας δεν μπορεί να είναι ναύσταθμος ή αεροπορική βάση πολεμικών δολοφονικών σχεδίων, ούτε στόχος αντιποίνων. Οι ματωμένες μπίζνες οικονομικών συμφερόντων και οι ανταγωνισμοί τους για το μοίρασμα της πίτας δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντα και τις ανάγκες του λαού», αναφέρουν τα σωματεία της Ελευσίνας και της Αττικής που καλούν τους πολίτες να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην εμπλοκή της χώρας.

«Η κυβέρνηση αντί να υλοποιεί την απόφαση του ελληνικού κοινοβουλίου για αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους, που είναι η μόνη ειρηνική διέξοδος, αναλαμβάνει πολύ βαριές ευθύνες, συμμετέχοντας ακόμα πιο ενεργά στο μακελειό των λαών της Μέσης Ανατολής», καταλήγει η ανακοίνωση.

Στο μεταξύ, στρατηγικό λάθος χαρακτήρισε σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Ισραήλ για να συναντηθεί με τον ομόλογό του, Μπ. Νετανιάχου,

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, ήταν λάθος το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε μόνο με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ χωρίς να πραγματοποιήσει, παράλληλα, συνάντηση με τον πρόεδρο της Παλαιστίνης, όπως έκαναν ηγέτες άλλων χωρών.

«Το συμφέρον της Ελλάδας επιβάλλει μια ενεργητική εξωτερική πολιτική για την προάσπιση της ειρήνης και του διεθνούς δικαίου στην περιοχή και την ενεργή στήριξη σχετικών διεθνών και ευρωπαϊκών πρωτοβουλιών. Όχι την λογική του πιστού και δεδομένου συμμάχου στην πολιτική των ΗΠΑ και την υιοθέτηση ρόλου προκεχωρημένου φυλακίου της Δύσης που αναλαμβάνει όλο και πιο επικίνδυνα καθήκοντα, όσο εντείνονται οι συγκρούσεις και οι ανταγωνισμοί με επίκεντρο την περιοχή μας», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

ΜέΡΑ25: «Όχι στο όνομά μας κύριε Μητσοτάκη»

Με την παραχώρηση των βάσεων της Ελευσίνας, της Σούδας και της Αλεξανδρούπολης, η κυβέρνηση Μητσοτάκη εμπλέκει την Ελλάδα όλο και βαθύτερα στα πολεμικά σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ, αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση το ΜέΡΑ25.

«Ήδη εδώ και τέσσερα χρόνια, το ΜέΡΑ25 τονίζει με όλους τους τρόπους ότι ο Τσίπρας αρχικά και ο Μητσοτάκης στη συνέχεια, μετέτρεψαν τη χώρα μας σε μια απέραντη αμερικανική βάση», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ενώ υπογραμμίζεται ότι «η κλιμάκωση με την Ελευσίνα τοποθετεί την Ελλάδα στο επίκεντρο των κατάπτυστων ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, στο επίκεντρο ενός πολέμου που εξοντώνει μαζικά αμάχους στη Γάζα, κάνοντας το κράτος μας συνένοχο στην εθνοκάθαρση και τη γενοκτονία».

Η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής: «Ως ΜέΡΑ25 στεκόμαστε απόλυτα απέναντι στις υποταγμένες σε ΗΠΑ και ΝΑΤΟ κυβερνήσεις των “ναι σε όλα”, δηλώνοντας βροντερά: ΟΧΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΣ κ. Μητσοτάκη, ΟΧΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ».