ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ

Στο θέμα του κινδύνου κατάρρευσης των παθολογικών κλινικών του Νοσοκομείου Καλαμάτας, λόγω της μετακίνησης γιατρών για την κάλυψη εφημεριακών κενών, επανήλθε με νέα του ανακοίνωση το Σωματείο Ειδικευμένων Ιατρών του ΕΣΥ Νομού Μεσσηνίας.

Στην ανακοίνωση γνωστοποιείται επίσης, πως το ΔΣ του νοσοκομείου Καλαμάτας δεν θέλησε να συζητήσει το σοβαρό αυτό ζήτημα και τονίζεται, πως «στην έκτακτη γενική συνέλευση του Σωματείου, που πραγματοποιήθηκε στις 23 Οκτωβρίου ομόφωνα οι γιατροί πήραν την απόφαση να στηρίξουν κάθε απόφαση των παθολόγων».

Προγραμματίστηκαν δράσεις και αποφασίστηκε να ενημερωθεί ο εισαγγελέας πρωτοδικών τόσο για τον κίνδυνο στον οποίο βρίσκονται οι ιατροί μας, όσο και για την επισφάλεια της λειτουργίας των παθολογικών κλινικών.

«Δεν γίνεται άλλο να συνεχιστεί η αρνητικότατη κατάσταση που βιώνουν όλοι οι ιατροί και πρέπει να φανεί  το παράνομο των μετακινήσεων των ιατρών που επιδιώκεται να καταστεί καθεστώς. Ταυτόχρονα το λειτούργημα του ιατρού μας θέτει υπεύθυνους απέναντι στην υγεία των πολιτών η οποία δεν μπορεί να εξασφαλιστεί με ιατρούς εξαντλημένους, μετακινούμενους από το ένα νοσοκομείο στο άλλο, με άμεσο αποτέλεσμα την καταστρατήγηση κάθε κανόνα σωστής οργάνωσης και κάθε κανόνα ασφαλείας στην  λειτουργία των κλινικών», αναφέρεται στην ανακοίνωση.