ΝΙΣΥΡΟΣ: ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΟΣ Ο ΑΡΧΑΙΟΦΥΛΑΚΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ

Στη φυλακή οδηγείται ο 62χρονος αρχαιοφύλακας της Νισύρου, σε βάρος του οποίου είχε ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, αποπλάνηση παιδιών, απόπειρα βιασμού, πορνογραφία ανηλίκων και για αγορά – κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Με την σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέας Κω και της ανακρίτριας, ο αρχαιοφύλακας κρίθηκε προφυλακιστέος και αναμένεται να οδηγηθεί στη φυλακή.

Η υπόθεση ήρθε στο φως έπειτα από καταγγελία πατέρα, πρόσφυγα, ο οποίος μάλιστα κινδύνευσε να απελαθεί γιατί δεν είχε χαρτιά – και ακολούθησαν κι άλλες καταγγελίες από γονείς ανηλίκων.

Μετά τις καταγγελίες, ο φερόμενος δράστης, που διετέλεσε και παράγοντας στην παιδική ποδοσφαιρική ομάδα του «Πολυβώτη», έχει παυθεί από τα καθήκοντα του, ενώ δόθηκε εντολή για τη διενέργεια διοικητικής έρευνας σε βάρος του.

Από τις καταθέσεις που υπήρξαν διαπιστώθηκε ότι από τον Απρίλιο του 2023 έως και τον Απρίλιο του 2024, ο 62χρονος, προσέγγιζε ανήλικους και τους προσκαλούσε, με διάφορες δικαιολογίες, στον χώρο όπου διαμένει.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις, ο κατηγορούμενες προέβαινε σε γενετήσιες πράξεις, επίδειξη των γεννητικών του οργάνων, σε επίδειξη πορνογραφικού υλικού, διέθετε κάνναβη στους ανήλικους, ενώ αποπειράθηκε να προβεί και σε γενετήσιες πράξεις με ανήλικο.