ΝΕΟ ΠΟΛΥΝΕΚΡΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ – ΠΑΝΩ ΑΠΟ 60 ΝΕΚΡΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ

Πλεούμενο με 86 επιβαίνοντες ανετράπη στα ανοικτά της Λιβύης. O Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης επιβεβαίωσε την είδηση, προσθέτοντας ότι το πλεούμενο είχε αναχωρήσει από τη Ζουάρα της Λιβύης.

Ο πρώτος συναγερμός, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Repubblica, σήμανε από το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης της Ρώμης πριν δυο ημέρες, μετά από σχετικό αίτημα της λιβυκής ακτοφυλακής.

Παράλληλα, δυο αεροσκάφη της Frontex φέρεται να πέταξαν πάνω από την περιοχή από την οποία είχε σημάνει ο συναγερμός, ενώ στο ίδιο σημείο βρισκόταν και το πλοίο Ocean Viking, τoυ δικτύου ανθρωπιστικών οργανώσεων SOS Mediterranée, το οποίο διέσωσε άλλους 25 μετανάστες που βρίσκονταν σε άλλο πλοιάριο.

Η La Repubblica γράφει ότι το πλήρωμα του Ocean Viking ήθελε να πάρει μέρος στις έρευνες για τον εντοπισμό του πλεούμενου, αλλά του δόθηκε εντολή να επιστρέψει άμεσα στην Ιταλία.

Στο μεταξύ, η φουσκωτή λέμβος ανετράπη και οι 25 επιζώντες μεταφέρθηκαν πίσω στη Λιβύη με ρυμουλκό, εξηγεί η εφημερίδα της Ρώμης.

Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων AFP μετέδωσε επικαλούμενο τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης ότι η πλειονότητα των θυμάτων ήταν άτομα από τη Νιγηρία, την Γκάμπια και άλλες αφρικανικές χώρες.