ΝΕΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΜΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

Εννέα άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα βρέφος, έχασαν τη ζωή τους όταν το σκάφος ανατράπηκε λόγω θυελλωδών καιρικών συνθηκών, ενώ προσπαθούσαν να διασχίσουν τη Μεσόγειο. Επιπλέον,15 άνθρωποι εξακολουθούν κι αγνοούνται, όπως ανακοίνωσε η ακτοφυλακή της Ιταλίας.

Η ακτοφυλακή ενημέρωσε ότι έλαβε αίτημα συνεργασίας από αξιωματούχους έρευνας και διάσωσης της Μάλτας μετά την ανατροπή του σκάφους περίπου 50 χλμ νοτιοανατολικά του νησιού Λαμπεντούζα την Τετάρτη. Οι ιταλικές αρχές υποστηρίζουν ότι εστάλη περιπολικό σκάφος στο σημείο, το οποίο «διέσωσε 22 επιζώντες και ανέσυρε εννέα νεκρούς, μεταξύ των οποίων ένα μωρό». Οι επιχειρήσεις διάσωσης ήταν ιδιαίτερα δύσκολες λόγω των δυσμενών καιρικών και θαλάσσιων συνθηκών, με κύματα έως και 2,5 μέτρα, πρόσθεσε η ακτοφυλακή.

Η εθνικότητα των επιβατών του σκάφους δεν είναι ακόμα γνωστή. Οι επιζώντες μεταφέρθηκαν στη Λαμπεντούζα, η οποία βρίσκεται ανάμεσα στην Τυνησία, τη Μάλτα και το ιταλικό νησί της Σικελίας. Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Filippo Ungaro ανάρτησε στο X αργά την Τετάρτη ότι οι επιζώντες ήταν «σε κατάσταση υποθερμίας και σοκ».

Αεροσκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής πραγματοποίησε έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων στην περιοχή του ναυαγίου. Το ναυάγιο έρχεται λίγες ώρες μετά το ναύαγιο στα Καρδάμυλα της Χίου και τον θάνατο τριών παιδιών.