ΝΕΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΕ ΑΜΟΡΓΟ ΚΑΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ – ΟΡΙΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στην Αμοργό. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά έχει εκδηλωθεί βόρεια της χώρας της Αμοργού και καίει χαμηλή βλάστηση, ενώ δεν απειλούνται σπίτια. Στο σημείο επιχειρεί πεζοπόρο τμήμα που μετέβη ακτοπλοϊκώς από την Νάξο, καθώς και από αέρος 3 αεροσκάφη.

Μέρος του νησιού έχει μείνει χωρίς ρεύμα, καθώς η φωτιά προκάλεσε βλάβες στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο δήμαρχος Λευτέρης Καραΐσκος στον ΣΚΑΪ.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης και σε περιοχή κοντά στο χωριό Πυργού Ηρακλείου στην Κρήτη, από άγνωστη αιτία και δεν έχει γίνει έως τώρα γνωστό εάν απειλούνται σπίτια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά εκδηλώθηκε σε αγροτική περιοχή ενώ για την κατάσβεσή της έχουν σπεύσει πέντε οχήματα και 10 πυροσβέστες.

Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην Βαρυμπόμπη. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 14:10 κοντά σε κατοικημένη περιοχή χωρίς να έχει υπάρξει αναφορά ότι απειλείται κάποια κατοικία.

Για την κατάσβεσή της έχουν κινητοποιηθεί 30 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 10 οχήματα και από αέρος 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά στον Ωρωπό

Οριοθετημένη και χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Δροσοπηγή του Δήμου Ωρωπού.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 11:15, ενώ μετά από περίπου μία ώρα οριοθετήθηκε και δεν έχει ενεργό μέτωπο. Παράλληλα, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή της Δροσοπηγής.

Στο σημείο επιχειρούν 65 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 16 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν δύο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για συντονισμό. Συνδρομή παρέχουν, επίσης, εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σημειώνεται, ότι αρχικά δόθηκε εντολή να τεθεί σε γενική επιφυλακή το προσωπικό του ΠΣ στην Αττική, απόφαση η οποία άλλαξε, θέτοντας το προσωπικό σε μερική επιφυλακή λόγω της συντονισμένης απόκρισης επίγειων δυνάμεων και εναέριων μέσων, που είχε ως αποτέλεσμα τον άμεσο περιορισμό της φωτιάς.