ΝΕΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ «ΑΥΓΗ» ΚΑΙ «ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5»

Κινητοποιήσεων συνέχεια για τους εργαζόμενους της Αυγής στη σκιά της απόφασης του κόμματος και του Δ.Σ. της εταιρείας να κλείσει το καθημερινό φύλλο της εφημερίδας.

Σε νέα ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι προχωρούν σε 24ωρη απεργία την Πέμπτη και συγκέντρωση στην πλατεία Κουμουνδούρου στις 12.30, ενόψει της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματεία του κόμματος στη 1 το μεσημέρι.

Όπως υπογραμμίζουν ότι παραμένουν μέχρι και σήμερα απλήρωτοι, ενώ υπάρχει άρνηση διασφάλισης για την καταβολή δεδουλευμένων και παλαιότερων οφειλών.

Παράλληλα αφήνουν αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη χαρακτηρίζοντας «διάτρητη» την πρόθεσή του να μην γίνουν απολύσεις, επισημαίνοντας ότι δεν τους έχει παρουσιαστεί συγκεκριμένο σχέδιο. 

Σε σειρά απεργιακών κινητοποιήσεων αλλά και συγκεντρώσεων προχωρούν οι εργαζόμενοι στο ραδιοσταθμό 105, 5 στο Κόκκινο, όπως ενημέρωσαν την Τετάρτη μετά τη συνέλευσή τους.

Αναλυτικά:

«Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι του Ρ/Σ 105.5 Στο Κόκκινο, δημοσιογράφοι και διοικητικοί, διαμαρτυρόμαστε έντονα για τον εκβιασμό της μη καταβολής των δεδουλευμένων μας και τη μη δέσμευση για οποιαδήποτε πληρωμή μέσα στο καλοκαίρι από τη διοίκηση του σταθμού και τον βασικό μέτοχο, η οποία έρχεται να προστεθεί στην ανακοίνωση συρρίκνωσης του προγράμματος ήδη μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Η ανακοίνωση συρρίκνωσης του προγράμματος που συνιστά περιορισμό και υποτίμηση του παραγόμενου έργου μας, αποτελεί μία ακόμα κίνηση που στοχεύει αποκλειστικά στη μείωση του κόστους, χωρίς να δίνει την παραμικρή προοπτική ανάπτυξης και βιωσιμότητας του ραδιοφώνου.

H επιλογή να μην πληρωθούν οι εργαζόμενοι των μέσων μέσα στο καλοκαίρι είναι απόπειρα να δημιουργηθεί οικονομική και ψυχολογική ασφυξία, τη στιγμή ακριβώς που παίρνονται αποφάσεις για το εργασιακό μας μέλλον.

Αποδοκιμάζουμε τέτοιες πρακτικές με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο και δηλώνουμε ότι δεν μπορεί να υπάρξει ανοχή σε κάτι τέτοιο.

-Ζητάμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και δέσμευση έγκαιρης καταβολής του επιδόματος αδείας και των επόμενων μισθών.

-Ζητάμε να μη συρρικνωθεί ο ενημερωτικός χαρακτήρας του σταθμού και να υπάρξει άμεσα διάλογος για ένα πλάνο βιωσιμότητας χωρίς απομείωση του παραγόμενου προϊόντος.

-Συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες της ΑΥΓΗΣ και ζητάμε τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας τους με επανακυκλοφορία του καθημερινού φύλλου.

-Κηρύσσουμε προειδοποιητικές στάσεις εργασίας για την Πέμπτη 11/7 (12:00 – 16:00), το Σάββατο 13/7 (10:00 – 14:00) και τη Δευτέρα 15/7 (12:00 – 16:00)

-Καλούμε σε συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στην πλ. Κουμμουνδούρου, την Πέμπτη 13:00 κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας.».