ΝΕΑ ΒΕΛΗ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΗΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΡΙΑΣ ΣΟΦΙ ΙΝΤ ΒΕΛΤ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ ΣΤΙΣ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ

Στην απόφαση της ΑΔΑΕ να μην καλέσει σε ακρόαση τον διοικητή της ΕΥΠ, Θεμιστοκλή Δεμίρη, για το σκάνδαλο των υποκλοπών, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την άρνηση της υπηρεσίας να ενημερώσει για τους λόγους παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, αναφέρθηκε η Ολλανδή ευρωβουλεύτρια, Σόφι Ιντ’ Βελτ, απευθύνοντας και σχετική ερώτηση στην Κομισιόν.

Η Ολλανδή ευρωβουλευτής με ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ σχολίασε την απόφαση – με οριακή πλειοψηφία – της ΑΔΑΕ να μην καλέσει σε ακρόαση τον διοικητή της ΕΥΠ προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για το γεγονός ότι δεν εφαρμόζει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και δεν δίνει τα στοιχεία για τους λόγους που αποφάσισε να θέσει υπό παρακολούθηση τον Νίκο Ανδρουλάκη.

«Το σκάνδαλο των υποκλοπών μπήκε για άλλη μια φορά κάτω από το χαλί. Ατιμωρησία για την παρακολούθηση δημοσιογράφων και πολιτικών. Μήπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξακολουθεί να θεωρεί ότι μπορεί να βασιστεί στις εθνικές αρχές για την υποστήριξη του Κράτους Δικαίου στην Ευρώπη;», είναι το ερώτημα που απηύθυνε η Σοφί Ιντ’ Βελτ.

Να σημειωθεί ότι η πραξικοπηματική απόφαση της ΑΔΑΕ για την μη κλήση σε απολογία του διοικητή της ΕΥΠ για το σκάνδαλο των υποκλοπών, ελήφθη μετά την αλλαγή της σύνθεσης της Ανεξάρτητης Αρχής από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.