ΝΕΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΜΠΗ: «Η HELLENIC TRAIN ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ»

Η Hellenic Train, χρησιμοποιεί το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας παρατύπως από το 2019, όπως αποκάλυψε μιλώντας στο «Kontra Channel», ο Αντώνης Ψαρόπουλος, νομικός και πατέρας της εικοσάχρονης Μάρθης που σκοτώθηκε το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023 στα Τέμπη.

Ο κ. Ψαρόπουλος δήλωσε ότι από τα στοιχεία της ποινικής έρευνας που είναι σε εξέλιξη, έχει προκύψει ότι εδώ και τέσσερα χρόνια η Hellenic Train, δεν έχει υπογράψει σύμβαση πρόσβασης και χρήσης του δικτύου.

«H Hellenic Train κινείται στο εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο με βάση νόμο του 2022, ο οποίος επικύρωσε τη συμφωνία παραχώρησης των σιδηροδρομικών μεταφορών από το ελληνικό Δημόσιο στην ίδια και με βάση συμφωνία πρόσβασης και χρήσης του δικτύου, η οποία υπογράφεται μεταξύ της σιδηροδρομικής επιχείρησης, δηλαδή της ίδιας και του διαχειριστή του δικτύου, δηλαδή του ΟΣΕ», πρόσθεσε.

Εξήγησε ότι «η σύμβαση παραχώρησης των σιδηροδρομικών μεταφορών στην Hellenic Train, προβλέπει ρητά ότι αυτή η συμφωνία, υπογράφεται κάθε έτος και πρέπει να κοινοποιείται εντός 30 ημερών στο υπουργείο Μεταφορών».

«Αυτό σημαίνει ότι το υπουργείο Μεταφορών γνώριζε ότι δεν υπάρχει συμφωνία χρήσης του δικτύου», συμπέρανε.

Όπως αποκάλυψε μάλιστα, «ο ΟΣΕ, απέστειλε, τον Νοέμβριο του 2021 εξώδικο προς την Hellenic Train, προκειμένου να υπογράψει τις συμβάσεις χρήσης του δικτύου των ετών 2020 και 2021, δηλώνοντας ότι διαφορετικά θα αναγκαζόταν προς διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος και της ασφάλειας των μεταφορών, να πράξει τα νόμιμα».