ΝΑ ΑΝΑΣΤΑΛΕΙ Η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΕΚΠΑ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Μαζική διαμαρτυρία στην είσοδο της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τέταρτης φοιτητές του ιδρύματος στηρίζοντας τον υπό απόλυση εργαζόμενο ο οποίος φέρεται να συμμετείχε στο κλείσιμο στον server προκειμένου να μην πραγματοποιηθούν οι διαδικτυακές εξετάσεις.

Οι φοιτητές ανάρτησαν πανό στην πρυτανεία ζητώντας την άμεση ανάκληση της εκδικητικής απόφασης για τον διοικητικό υπάλληλο ενώ οργανωμένες αντιδράσεις προετοιμάζονται από τον Σύλλογο Εργαζομένων του ΕΚΠΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΡΑ25

Ο μόνος τρόπος που ξέρει η κυβέρνηση είναι ο αυταρχισμός

Ως ΜέΡΑ25 στεκόμαστε σταθερά δίπλα στον αγώνα των φοιτητών, των καθηγητών – διδασκόντων και των εργαζόμενων στα δημόσια πανεπιστήμια ενάντια στην καταστρατήγηση του άρθρου 16 του Συντάγματος.

Οι ηλεκτρονικές εξετάσεις δεν είναι μόνο διαβλητές και εξευτελιστικές για ένα πανεπιστήμιο που σέβεται τον εαυτό του αλλά και μέσο που αποσκοπεί στο σπάσιμο των καταλήψεων και στην αποδυνάμωση του αγώνα στα πανεπιστήμια.

Η εκδικητική θέση σε «αναστολή» ενός εργαζόμενου του ΕΚΠΑ που έδρασε στο πλαίσιο συλλογικής απόφασης για παρεμπόδιση των ηλεκτρονικών εξετάσεων έχει ξεκάθαρα τιμωρητικό και αυταρχικό χαρακτήρα όχι μόνο για τον ίδιο αλλά για όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα.

Ο λόγος που στοχοποιήθηκε ο συγκεκριμένος εργαζόμενος δεν είναι γιατί είναι δολιοφθορέας όπως τον παρουσιάζουν τα άθλια ΜΜΕ αλλά για απόψεις που εξέφρασε ως μέλος του ΔΣ της ομοσπονδίας διοικητικών υπαλλήλων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Και επειδή η εργοδοτική τρομοκρατία στοχεύει τους αδύναμους, η (ουσιαστικά) απόλυση του, οφείλεται στο ότι είναι συμβασιούχος έστω και 19 συναπτά χρόνια.

Αυτός είναι ο μόνος τρόπος που ξέρουν η κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της να απαντούν στις μαζικές αντιδράσεις αλλά και στις ενστάσεις αντισυνταγματικότητας για το νομοσχέδιο των ιδιωτικών ΑΕΙ που ετοιμάζεται να φέρει προς ψήφιση. Ποινικοποιούν τη διαμαρτυρία, επιβάλουν με τρομοκράτηση την απεργοσπασία.

Σε αυτόν τον δρόμο μόνη απάντησή μας είναι ο αγώνα και η σταθερή στήριξη της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Απαιτούμε να παρθεί άμεσα πίσω η απόφαση αναστολής του εργαζόμενου και να παύσει η διαδικασία δίωξης του ίδιου αλλά και των συνδικαλιστών του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του ΕΚΠΑ και των μελών της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο αυταρχισμός δεν θα περάσει – ο δημόσιος χαρακτήρας των πανεπιστημίων θα προστατευθεί με κάθε τρόπο.