ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: ΜΕ ΤΟΣΑ «ΑΠΡΟΣΜΕΝΑ» ΚΕΡΔΗ ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΩΣ «ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΗΓΕΤΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ»

Τα εύσημα έδωσε στον πρωθυπουργό, Κ. Μητσοτάκη, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου «Μυτιληναίος», Ευάγγελος Μυτιληναίος, τονίζοντας πως «έχουμε ίσως τον καλύτερο ηγέτη ευρωπαϊκής χώρας, γι’ αυτό και η Ελλάδα πηγαίνει καλύτερα από άλλες χώρες της Ευρώπης».

Μιλώντας στο Forum του «Οικονομικού Ταχυδρόμου» ο κ. Μυτιληναίος τόνισε πως «όσοι υποτίμησαν τον κ. Μητσοτάκη το 2016 που εξελέγη αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, το έχουν μετανιώσει πολύ πικρά» και πρόσθεσε:

«Απέδειξε ότι ήταν πολύ πιο έτοιμος από ό,τι πολλοί νόμιζαν. Τώρα τι γίνεται μέσα στο κόμμα του… η μονοκρατορία έχει προβλήματα και για τους μονοκράτορες. Δεν θέλω να υπεισέλθω στα εσωτερικά της κεντροαριστεράς, θλίβομαι σαν Έλληνας που δεν υπάρχει αξιόλογη αντιπολίτευση. Η αντιπολίτευση είναι το βασικότερο εργαλείο της Δημοκρατίας, αν δεν υπάρχει αντιπολίτευση για να ελέγξει, τότε τα προβλήματα της μονοκρατορίας γίνονται προβλήματα της Δημοκρατίας».

Μπορεί πριν από λίγους μήνες να απειλούσε πως θα αλλάξει έδρα στην εταιρία του και θα φύγει εκτός Ελλάδας, ωστόσο σήμερα δηλώνει πως «εμείς κάνουμε αυτό που είναι καλό, πληρώνουμε τους φόρους μας εδώ και δεν είναι καθόλου λίγοι και μένουμε εδώ στη χώρα μας. Αλλά το να ανοίξουμε τα ελληνικά φτερά μας και να στήσουμε σημαία αλλού δεν σημαίνει ότι φεύγουμε από την Ελλάδα και ότι δεν αγαπάμε τον τόπο μας».

Και πως να μην μείνει άλλωστε, όταν ο όμιλος κατέγραψε αύξηση 187% στα καθαρά κέρδη το 2022 φτάνοντας στα 466 εκατ. ευρώ, ενώ τεράστια κερδοφορία είχε και τη διετία 2020-2021.

Μόνο ο Τομέας Ηλεκτρικής Ενέργειας & Φυσικού Αερίου του ομίλου κατέγραψε κύκλο εργασιών 4,43 δισ ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 252% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, με την εταιρεία Ρrotergia που ανήκει στον όμιλο, να κλείνει το 2022 έχοντας συνολικά 345.000 πελάτες ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου, ενώ ο ίδιος ο μεγαλοεπιχειρηματίας παραδέχθηκε πως τα κέρδη προ φόρων για το 2023 θα υπερβούν άνετα το 1 δισ. ευρώ.