ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΟΡΓΙΖΟΜΑΙ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΜΠΑΖΩΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ – ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΣΧΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ…

«Το τελικό λόγο θα τον έχει η Δικαιοσύνη. Εμείς κάναμε την καλύτερη δουλειά αλλά θεωρώ λογικό η αντιπολίτευση να κατηγορεί την κυβέρνηση. Η δικαιοσύνη θα απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα. Εκείνη ζήτησε δεύτερο πραγματογνώμονα», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ, σήμερα το πρωί της Τρίτης, δίχως όμως να κάνει λόγω, για την συμπληρωματική μήνυση, των συγγενών των θυμάτων, μέσω του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών.

Για το μπάζωμα στο σημείο, υποστήριξε τα εξής:  «Τι να συγκαλύψουμε; Δεν θα ξεχάσω τις εικόνες, τις μυρωδιές. Ήξερα ότι πρέπει να σταθεροποιηθεί το έδαφος, να πάνε οι γερανοί να βρουν σωρούς στα συντρίμμια. Λυπάμαι και οργίζομαι για όσους μιλούν για μπάζωμα».

«Τι απέγιναν αυτά τα βαγόνια; Εξαϋλώθηκαν; Ο πρώτος πραγματογνώμονας δεν είπε τίποτα από αυτά», πρόσθεσε, αναφέροντας πως «πρέπει να δούμε όμως και τον ανθρώπινο παράγοντα».

«Γι αυτό, επειδή εγώ σέβομαι τιμώ και σκύβω το κεφάλι στις οικογένειες των θυμάτων και έχουν το δικαίωμα να είναι οργισμένες λέω: είμαι σίγουρος ότι όλα αυτά είναι ανυπόστατα. Το έχει πει η ίδια η πυροσβεστική. Όλα αυτά ήταν επιχειρησιακές ενέργειες. Θέλω να θυμηθείτε το κλίμα εκείνων των ημερών. Κάποιοι προσπαθούν να χτίσουν καριέρες πάνω στα Τέμπη», δήλωσε επίσης.

«Όσοι πιστεύουν είπε ακόμα ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες για πολιτικά πρόσωπα μπορούν να καταθέσουν αίτημα προανακριτικής αλλά με συγκεκριμένα στοιχεία. Πρώτος εγώ θέλω να μάθω την αλήθεια. Αυτή τη στιγμή ο σιδηρόδρομος είναι όσο ασφαλής μπορεί να είναι καθώς κουβαλάει παθογένειες δεκαετιών», σημείωσε χαρακτηριστικά.

“ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΣΧΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ…”

«Η κυβέρνηση απαντάει με αυξήσεις μισθών. Ο μέσος μισθός να φτάσει στα 1500 ευρώ και ο κατώτατος τα 950 το 2027. Θα τον πετύχουμε τον στόχο. Ήδη από το 2019 οι μισθοί έχουν αυξηθεί λίγο παραπάνω από 20%. Πέφτει η ανεργία. Οι επιχειρήσεις πρέπει να πληρώσουν περισσότερο για να προσεγγίσουν εργαζόμενους».

«Υπήρχε λόγος που αυξήθηκαν οι τιμές. Διότι αυξήθηκαν οι συντελεστές του κόστους. Δεν υπάρχει όμως λόγος να υπάρχουν όταν οι συντελεστές κόστους πέφτουν», είπε επίσης. «Αυξήσαμε και το επίδομα γέννας» υποστήριξε στη συνέχεια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ωστόσο ότι δεν πρέπει να περιμένουν οι ευάλωτοι επίδομα Πάσχα: «Έχουμε να υλοποιήσουμε έναν πολύ δύσκολο προϋπολογισμό και έχουμε κάνει πρόσθετες παρεμβάσεις με τον τομέα της υγείας. Την 1η Απριλίου θα γίνει η αύξηση του κατώτατου μισθού και αν έχουμε κάτι θα γίνει προς το τέλος του χρόνου. Θα μπορούσα να πω εκλογές έρχονται θα δώσουμε κάτι αλλά δεν θα δώσουμε επίδομα Πάσχα».