ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΜΕΡΑ25 ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗ ΧΑΓΗ

Μήνυμα με αφορμή την έναρξη της δίκης του Ισραήλ στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο που προκάλεσε η κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής, στέλνει ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.

«Επιτέλους μια κυβέρνηση λαού που ξέρει τι σημαίνει Απαρτχάιντ ξεμπροστιάζει Σόλτς, Μακρόν, Φον ντερ Λάιεν, Μπάιντεν, Μητσοτάκη – αλλά και τις εξευτελισμένες ευρωομάδες Σοσιαλδημοκρατών και Αριστεράς στις Βρυξέλλες που ποιούν την νήσσαν», αναφέρει ο Γ. Βαρουφάκης.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρεται στον τρόπο που αντιμετωπίζει το Ισραήλ τους Παλαιστινίους και την γενοκτονία σε βάρος τους και καλεί τον κόσμο να συμπαρασταθεί στον λαό της Παλαιστίνης, συμμετέχοντας σε αγωνιστικές δράσεις.

Το μήνυμα για τη δίκη του Ισραήλ στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης:

«Την Πέμπτη, άρχισε η δίκη του Ισραήλ στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο που προκάλεσε η κυβέρνηση της Ν. Αφρικής. Μπράβο της!

Επιτέλους μια κυβέρνηση λαού που ξέρει τι σημαίνει Απαρτχάιντ ξεμπροστιάζει Σόλτς, Μακρόν, Φον ντερ Λάιεν, Μπάιντεν, Μητσοτάκη – αλλά και τις εξευτελισμένες ευρωομάδες Σοσιαλδημοκρατών και Αριστεράς στις Βρυξέλλες που ποιούν την νήσσαν.

Δείτε την αγόρευση, εκ μέρους της Ν Αφρικής, της σπουδαίας Ιρλανδής δικηγόρου που κοιτάζοντας στα μάτια τους δικαστές απήγγειλε το κατηγορητήριο για γενοκτονία που δεν σηκώνει καμία αμφισβήτηση:

Ο ίδιος ο Νετανιάχου σε ομιλία του προς τους Ισραηλινούς στρατιώτες επικαλέστηκε την Παλαιά Διαθήκη, συγκεκριμένα την ιστορία που θέλει τον Θεό να διατάζει τον Σαούλ να σκοτώσει ακόμα και το τελευταίο παιδί των Άμαλεκ.

Ο υπουργός Άμυνας, Yoav Gallant, μίλησε για «ανθρώπινα ζώα».

Ο Ισραηλινός πρόεδρος, Ισαάκ Χέρτζογκ, είπε ότι ολόκληρο το έθνος των Παλαιστίνιων είναι ένοχο.

Πλάνα της Ισραηλινής τηλεόρασης δείχνουν στρατιώτες να ουρλιάζουν «δεν υπάρχουν αθώοι άμαχοι».

Βουλευτές της συμπολίτευσης, δήμαρχοι και συμβουλάτορες της κυβέρνησης απαιτούν να μην φτάσει μια γουλιά νερό, ένα κομμάτι ψωμί, ένας επίδεσμος στα εκατομμύρια που διψούν, πεινούν, αιμορραγούν.

Η Βόρεια Γάζα έχει γίνει όσο ακατοίκητη ήταν η Χιροσίμα μετά την ατομική βόμβα.

Η γενοκτονία συνεχίζεται.

Εμείς;

Πέραν των διαδηλώσεων, έχουμε υποχρέωση να εργαστούμε έως ότου σταματήσει την γενοκτονία και αναγνωρίσει πως οι Παλαιστίνιοι έχουν ανθρώπινα δικαιώματα
• για κυρώσεις στο Ισραήλ
• για σκίσιμο κάθε αμυντικής ή οικονομικής συμφωνίας με το Ισραήλ
• για την αποπομπή του Ισραήλ από τον ΟΗΕ, από την Eurovision, από κάθε αθλητική εκδ
ήλωση.

Γιατί αν δεν αγωνιστούμε για αυτό, θα είμαστε συνυπεύθυνοι.
Γιατί αν δεν συμπαρασταθούμε σήμερα στους Παλαιστίνιους, ποιος θα συμπαρασταθεί αύριο σε εμάς, στα παιδιάς μας;».

Κάλεσμα του ΜέΡΑ25 στην Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για την Παλαιστίνη

Το Σάββατο 13 Γενάρη σε Αθήνα και Χανιά

Η σφαγή στη Γάζα συμπληρώνει πια 100 ημέρες και ο απολογισμός των 30.000 νεκρών και αγνοούμενων, κυρίως παιδιών και αμάχων, των περισσότερων από 55.000 τραυματιών και της ολικής γενοκτονίας εις βάρος του παλαιστινιακού λαού, αποτελεί κηλίδα στις συνειδήσεις των πολιτών όλου του πλανήτη και συνιστά έγκλημα πολέμου όχι μόνο για τους άμεσους θύτες αλλά και για τις κυβερνήσεις που τους στηρίζουν.

Το Σάββατο 13 Γενάρη ενώνουμε τη φωνή μας με τα εκατομμύρια ανθρώπων που ζητούν το αυτονόητο. Την καταδίκη του κράτους-τρομοκράτη, τον τερματισμό του Ισραηλινού Απαρτχάιντ εις βάρος των Παλαιστινίων. Ενώνουμε τον βηματισμό μας στην Παγκόσμια Ημέρα Δράσης με τους διαδηλωτές σε Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Καναδά, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Δανία, Νότια Αφρική, Νιγηρία, Γκάνα, Ιαπωνία, Ινδονησία, Νότια Κορέα, Αυστραλία, Βραζιλία, Ιορδανία, Τουρκία και δεκάδες πόλεις σε όλο τον πλανήτη.

Απαιτούμε τη μόνιμη κατάπαυση του πυρός και τον τερματισμό των ισραηλινών επιθέσεων στα παλαιστινιακά εδάφη. Στηρίζουμε, μαζί με πάνω από 1.000 οργανώσεις σε όλο τον κόσμο, την προσφυγή της Νοτίου Αφρικής εναντίον του Ισραήλ στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για εγκλήματα πολέμου.

Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει να στηρίζει προκλητικά το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, να σεβαστεί τις μακρόχρονες σχέσεις του ελληνικού και του παλαιστιανικού λαού και κυρίως να απόσχει από κάθε εμπλοκή της χώρας στην γενοκτονία είτε άμεσα με αποστολή πολεμικών πλοίων είτε έμμεσα με την παροχή διευκολύνσεων στην αμερικανο-ισραηλινή πολεμική μηχανή από τις στρατιωτικές βάσεις στην Ελλάδα.

Καλούμε στις συγκεντρώσεις:

Αθήνα: Σάββατο 2μ.μ. στο Πάρκο Ελευθερίας (Μέγαρο Μουσικής)

Χανιά: Σάββατο 12μ.μ. στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.