ΜΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΦΟΙΒΟΥ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ MATHEW PERRY

Η είδηση του θανάτου του δημοφιλούς ηθοποιού, μόλις στα 54 του, προκάλεσε θλίψη σε χιλιάδες ανθρώπους και στην Ελλάδα, ειδικά στις γενιές που στήθηκαν για πολλές ώρες μπροστά στην τηλεόραση για να παρακολουθήσουν τα «Φιλαράκια».

Αν και η σειρά έχει δεχτεί πολύ μεγάλη κριτική κυρίως για διάφορα πολιτικά μηνύματα που πέρασε με βάση τον αμερικανικό τρόπο ζωής και σκέψης εντούτοις δεν παύει να είναι μια από τις πιο επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές παγκοσμίως. Ακόμα και αν συμφωνεί κανείς με την κριτική αυτή χιλιάδες άνθρωποι την Κυριακή ένιωσαν ότι έχασαν περίπου έναν δικό τους φίλο. Το συναίσθημα αυτό περιέγραψε ο τραγουδοποιός Φοίβος Δεληβοριάς με μια ανάρτησή του στο facebook. Ισως από τις πιο ακριβείς περιγραφές για το τι ακριβώς συνέβαινε με μας και τα «Φιλαράκια» και ειδικά με τον ρόλο του Τσάντλερ.

Σίγουρα έχουν να γραφούν πολλά ακόμα. Αλλά για σήμερα αυτή η ανάρτηση φαίνεται να εξέφρασε πολλούς:

«Για πολλά αληθινά πρόσωπα που κάθισαν μαζί μας κάποτε στον ίδιο καναπέ, δεν θα στενοχωρηθούμε τόσο. Στον Τσάντλερ ακουμπήσαμε πολλά απ’αυτά που είχαμε μέσα μας και δεν το ξέραμε καν. Την δυσαρέσκεια απέναντι σε οτιδήποτε μας έκλεβε τα νιάτα, τα αστεία που δεν σκεφτήκαμε πρώτοι, την πολυθρόνα απ’την οποία τελικά κάποια στιγμή βίαια σηκωθήκαμε. Φεύγοντας, είναι σα να χάνεται κι εκείνο το όνειρο: οι φίλοι να γίνουν η «άλλη» οικογένεια, το επιτραπέζιο η απόλυτη περιπέτεια, η εξιστόρηση μιας κωμικής ερωτικής βραδιάς να ξεπερνάει ως βίωμα τον ίδιο τον έρωτα. Σήμερα σκέφτομαι όσες φίλες και φίλους μοιραστήκαμε αυτό το μετεφηβικό τηλεοπτικό λούνα παρκ. Και θέλω ειλικρινά να τους στείλω συλλυπητήρια-δεν μπορεί να είναι τυχαίο που η είδηση μας βρήκε Κυριακή μεσημέρι».