ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΕ ΤΙΜΗ… ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ, ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη παρήγγειλε στον διευθύνοντα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνο να διεξαγάγει ποινική προκαταρκτική έρευνα σχετικά με δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου τα οποία αναφέρονται σε δικηγορική εταιρεία που διαφημίζει «σκλαβοπάζαρο» με φτηνούς μετανάστες εργάτες.

Συγκεκριμένα, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας καταγγέλλει δικηγορική εταιρεία ότι διαφημίζει στην ιστοσελίδα της πως μπορεί να εξασφαλίσει μετανάστες σε τιμή ευκαιρίας, με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη διαμονή τους και για να εργάζονται νόμιμα. 

Σύμφωνα μάλιστα με το Συνδικάτο, η εταιρεία έστειλε το σχετικό email με τη διαφήμισή της σε κατασκευαστική εταιρεία που δραστηριοποιείται στο Ελληνικό.

Χαρακτηριστικά στον τίτλο της διαφήμισης αναφέρεται: «Η λύση στο υψηλό μισθολογικό κόστος: Μετανάστες εργαζόμενοι» και παρακάτω: «Αν θέλετε να προσλάβετε φτηνά εργατικά χέρια τότε η λύση είναι εδώ!».

Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο αναφέρει, ότι «διαφημίζουν την πραμάτεια τους ξεδιάντροπα στο διαδίκτυο επικαλούμενοι την ανάγκη των εργοδοτών του κλάδου όχι απλώς για εργατικά χέρια αλλά για μεγαλύτερα κέρδη όπως προσδοκούν και οι ίδιοι από τη δουλειά αυτή».