ΜΕΡΑ25: «ΟΡΟΣΗΜΟ Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΜΑΣ ΤΖΟΥΛΙΑΝ ΑΣΑΝΖ»

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΜέΡΑ25 για την απελευθέρωση του Τζούλιαν Ασάνζ. Στην ανακοίνωσή του τονίσει ότι «Για μας στο ΜέΡΑ25 και στο DiEM25, στα οποία ο Τζούλιαν είναι μαζί μας από την αρχή ως ιδρυτικό μέλος, αποτελεί ορόσημο η απελευθέρωση του συντρόφου μας: ο αγώνας για το δίκιο, κόντρα σε θεούς και δαίμονες, δεν είναι ποτέ μάταιος!»

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Ο Τζούλιαν Ασσάνζ παρέμεινε έγκλειστος σε απομόνωση για πέντε χρόνια στις βρετανικές φυλακές Belmarsh, επειδή λειτούργησε ως πραγματικός δημοσιογράφος, αποκαλύπτοντας τα εγκλήματα πολέμου των ΗΠΑ στο Ιράκ και το Αφγανιστάν. Όπως είχε δηλώσει η Στέλλα Ασσάνζ – Μόρρις, η γυναίκα του, στην εκδήλωση του ΜέΡΑ25 για τον Τζούλιαν στο ΤΡΙΑΝΟΝ τον Μάρτη του 2023: «ο Τζούλιαν το μόνο που έκανε ήταν να δουλεύει με τους κανόνες: για την αξιοπρέπεια, για την ελευθερία της πληροφορίας, για τη δημοκρατία, για τη λογοδοσία».

Αυτό ήταν αρκετό για να κινηθεί εναντίον του ένα ολόκληρο σύστημα, που επικαλείται μεν τους κανόνες, δρα όμως εντελώς αντίθετα, πάνω στο δόγμα της παραπληροφόρησης και της απόκρυψης της πραγματικότητας. Το επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά και ο αμερικανός πρόεδρος, δηλώνοντας «ότι η αποκάλυψη των εγκλημάτων πολέμου των ΗΠΑ είναι έγκλημα – και όχι καθήκον κάθε δημοσιογράφου».

Για μας στο ΜέΡΑ25 και στο DiEM25, στα οποία ο Τζούλιαν είναι μαζί μας από την αρχή ως ιδρυτικό μέλος, αποτελεί ορόσημο η απελευθερωση του συντρόφου μας: ο αγώνας για το δίκιο, κόντρα σε θεούς και δαίμονες, δεν είναι ποτέ μάταιος! Αυτή είναι η στιγμή να διπλασιάσουμε τις προσπάθειές μας για την απελευθέρωση κάθε πολιτικού κρατούμενου, παντού!