ΜΕΡΑ25: ΔΕΙΓΜΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ Η ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΜΠΗ 

«Άλλη μια “Εξεταστική Επιτροπή” της Βουλής, άλλη μια συγκάλυψη εγκλήματος», αναφέρει σε ανακοίνωση του ΜέΡΑ25, σχολιάζοντας την εξεταστική επιτροπή για την πολύνεκρη σιδηροδρομική σύγκρουση στα Τέμπη.

Σύμφωνα με το ΜέΡΑ25, «μετά από σχετική απόφαση που έλαβε “με ευρεία πλειοψηφία” η Ολομέλεια της Βουλής, ανακοινώθηκε η σύνθεση της Εξεταστικής Επιτροπής για τη δήθεν διερεύνηση των αιτίων που οδήγησαν στο έγκλημα των Τεμπών».

Αντιθέτως, όπως γράφει το ΜέΡΑ25, «η κυβερνητική πλειοψηφία αρνήθηκε τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής που τάχα θα αναζητούσε τυχόν ποινικές ευθύνες υπουργών».

Όπως τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση, «ως ΜέΡΑ25 ανέκαθεν τονίζαμε ότι ο λαός μας, κάθε φορά που ακούει είτε για «Εξεταστική» είτε για «Προανακριτική Επιτροπή», το πρώτο και το μόνο που σκέφτεται είναι ότι πρόκειται για άλλη μια προσπάθεια συγκάλυψης και γι’ αυτό δεν τρέφει αυταπάτες και δεν έχει προσδοκίες».

«Έτσι και τώρα, γνωρίζει ότι τα καθεστωτικά κοινοβουλευτικά κόμματα θα αποδυθούν σε ανέξοδες κοκορομαχίες και στο τέλος το καθένα θα εκδώσει το δικό του πόρισμα, με αποτέλεσμα να κουκουλωθούν οι ευθύνες και οι υπεύθυνοι να μείνουν ατιμώρητοι», σημειώνει το ΜέΡΑ25.

Η ανακοίνωση του κόμματος καταλήγει:

«Γι’ αυτό το λόγο, στο ΜέΡΑ25, σεβόμενοι τόσο τον ρόλο της Βουλής όσο και την αρχή της διάκρισης των εξουσιών, τασσόμαστε υπέρ της διερεύνησης κάθε μείζονος πολιτικού ζητήματος, εφόσον όμως η ποινική δίωξη πολιτικών προσώπων φύγει από τη Βουλή και ανατεθεί σε ειδικό Σώμα Δίωξης Πολιτικού & Μεγαλοεπιχειρηματικού Εγκλήματος που επιβάλλεται να θεσμοθετηθεί, αν ο πραγματικός στόχος είναι η διερεύνηση, η απόδοση ευθυνών και η τιμωρία των ενόχων».