ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ. ΕΚΚΕΝΩΣΕΙΣ ΣΠΙΤΙΩΝ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε σήμερα το πρωί, Τρίτη 23/4 και βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή της Σούδας, στην Εθνική οδό, στον κόμβο που οδηγεί προς τον Ναύσταθμο. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 8.25 και καίει χαμηλή βλάστηση σε δασική έκταση. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 19 οχήματα.

Η φωτιά έχει σημάνει συναγερμό στην περιοχή, καθώς πνέουν ισχυροί άνεμοι, με αποτέλεσμα να εκκενωθούν σπίτια, το σχολείο και το νηπιαγωγείο του Ναυστάθμου και το κτήριο της Πολεοδομίας, ενώ σε κοντινό σημείο από την πυρκαγιά βρίσκεται και το Ναυτικό Νοσοκομείο, από όπου οι ασθενείς μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, έχουν εκκενωθεί οι κατοικίες του Ναυστάθμου ενώ έχει εκκενωθεί κι ο παιδικός σταθμός με τα παιδιά και τους καθηγητές να μεταφέρονται στην πλατεία της Σούδας.

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, η εκκένωση του σχολείου πραγματοποιήθηκε συντεταγμένα ενώ άμεσα ειδοποιήθηκαν οι γονείς των παιδιών, οι οποίοι τα παρέλαβαν. Μέχρι τις 9:20 η εκκένωση είχε ολοκληρωθεί.

Λίγο πριν τις 10, εκκενώθηκε πλήρως και το Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης. Όπως δήλωσε ο διοικητής κ. Μπαλάσκας και τα οκτώ άτομα που νοσηλεύονταν στο ίδρυμα έχουν απομακρυνθεί με ασφάλεια.

Παράλληλα, ένας σταθμός πρώτων βοηθειών έχει στηθεί σε αρματαγωγό όχημα του ναυτικού.

Στο σημείο πνέουν θυελλώδεις νοτιοανατολικοί άνεμοι οι οποίοι δυσχεραίνουν το έργο της πυρόσβεσης ενώ σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανώλη Λέκκα αναμένεται να ενισχυθούν περαιτέρω.

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους στον Ναύσταθμο λίγο μετά τις 9, προκειμένου να απομακρυνθούν από την περιοχή τους. Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Εάν βρίσκεστε στον οικισμό Ναύσταθμο απομακρυνθείτε από την περιοχή. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Η Αστυνομία βρίσκεται στην περιοχή προκειμένου να ρυθμίσει την κυκλοφορία καθώς απαγορεύεται η πρόσβαση προς την Εθνική οδό, με τα οχήματα να οδηγούνται προς Μαλάξα.

Κλιμάκιο της Αστυνομίας υπάρχει επίσης στον κόμβο της Σούδας, ο οποίος είναι κι εκείνος κλειστός.

Μέχρι στιγμής, η Πυροσβεστική δίνει μάχη προκειμένου να μην επεκταθεί η φωτιά προς τα Μεγάλα Χωράφια, καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.