ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΕ ΚΑΡΥΣΤΟ ΚΑΙ ΝΑΞΟ

Δυσάρεστες μνήμες από τη μεγάλη φωτιά του περασμένου Ιουλίου ξύπνησαν στη Νάξο, καθώς πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση έχει ξεσπάσει στη Μουτσούνα. Μάλιστα, νωρίτερα για προληπτικούς λόγους, λόγω του καπνού, ενεργοποιήθηκε ο αριθμός έκτακτης ανάγκης και όσοι βρίσκονται στην περιοχή κλήθηκαν να απομακρυνθούν προς Απείρανθο. Στο σημείο επιχειρούν έξι πυροσβέστες με τρία οχήματα και ένα ελικόπτερο.

Λίγο αργότερα, η Πυροσβεστική ενημέρωσε πως η κατάσταση στο σημείο έχει βελτιωθεί, με το πύρινο μέτωπο να έχει οριοθετηθεί.

Σοβαρό εκτιμάται ωστόσο το μέτωπο μεταξύ των οικισμών Παραδεισίου και Χανίων, στην Κάρυστο της Εύβοιας, που καίει χαμηλή βλάστηση και αμπέλια.

Στο σημείο επιχειρούν 62 πυροσβέστες με δύο πεζοπόρα τμήματα και 21 οχήματα, ενώ συνδράμουν και μηχανήματα έργου με υδροφόρες ΟΤΑ, η αστυνομία και μηχανήματα έργου. Στη μάχη με τις φλόγες συμμετέχουν επίσης δύο ελικόπτερα και δύο αεροπλάνα. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά δεν είναι κοντά σε κατοικημένη περιοχή, και πνέουν άνεμοι πέντε μποφόρ.

Βελτιωμένη είναι η εικόνα πριν από λίγο στο πύρινο μέτωπο της Καρύστου στην Εύβοια, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες της πυροσβεστικής η φωτιά έχει περιοριστεί.