«ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ» ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΜΠΗ

Πέντε μέρες έκανε να φτάσει από την εισαγγελία της Λάρισας στην ελληνική βουλή η δικογραφία για το έγκλημα των Τεμπών. Από τις 23 Φεβρουαρίου οπότε εστάλη από την εισαγγελία, η δικογραφία έφτασε στις 28/2 ανήμερα της μαύρης επετείου των Τεμπών. 

Η δικογραφία περιλαμβάνει μηνυτήριες αναφορές, εκθέσεις εξέτασης μαρτύρων, πορίσματα εκθέσεων πραγματογνωμοσυνών, καθώς και το πόρισμα Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για το σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Η δικογραφία θα φρουρείται, με τα μέλη της Επιτροπής που θα θέλουν να τη μελετήσουν να μην έχουν τη δυνατότητα να εισέλθουν με κινητά στην αίθουσα.

Πλέον, από τη στιγμή που έφτασε στη Βουλή η δικογραφία και εκτιμάται ότι περιέχει καθοριστικά για την υπόθεση στοιχεία, η αντιπολίτευση αναμένεται στην συνεδρίαση της 8ης Μαρτίου να αιτηθεί παράταση τουλάχιστον μιας εβδομάδας στην Εξεταστική και κλήτευση κομβικών μαρτύρων που μέχρι σήμερα η κυβερνητική πλειοψηφία έχει απορρίψει.

Εξετάζεται το ενδεχόμενο η προγραμματισμένη για τις 8 Μαρτίου συνεδρίαση να αναβληθεί για λίγες ημέρες, ώστε να ενημερωθούν για τη δικογραφία οι βουλευτές, αλλά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δεν αναμένεται να παραταθούν οι εργασίες της Εξεταστικής, ώστε να κληθούν κρίσιμοι για την υπόθεση μάρτυρες.

Την ίδια στιγμή, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από το έγκλημα στα Τέμπη, τονίζοντας ότι «όλα βαίνουν καλώς» και ότι οι πολίτες θα πρέπει να έχουν «απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της».

«Η Ελληνική Δικαιοσύνη, από την πρώτη στιγμή, διερευνά νυχθημερόν την πολυπαραγοντική αυτή υπόθεση σε όλες τις πτυχές της και προς κάθε κατεύθυνση. Οι αρμόδιοι Εισαγγελικοί και Δικαστικοί Λειτουργοί πράττουν το καθήκον τους με ευσυνειδησία και αφοσιωμένοι στην υψηλή συνταγματική τους αποστολή», καταλήγει η ανακοίνωση.