ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Πανελλαδική κινητοποίηση θα πραγματοποιήσουν αύριο, Παρασκευή, οι φοιτητές αντιδρώντας στην κατάργηση του άρθρου 16 και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι από όλη την Ελλάδα προχωρούν σε καταλήψεις των σχολών τους και κινητοποίηση στην Σύνοδο Πρυτάνεων στο Καβούρι, όπου ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης θα παρουσιάσει το σχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων.

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι καταγγέλλουν τις εξαγγελίες για την παράκαμψη του άρθρου 16 του Συντάγματος και τις αλχημείες της κυβέρνησης για την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων. Όπως τονίζουν, «το νομοσχέδιο «Πιερρακάκη» επιχειρεί να χτυπήσει το δικαίωμα στην δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση,  η οποία έχει ήδη υποστεί πλήγματα από την κυβερνητική πολιτική».

Όπως αναφέρει ο Φ.Σ. Φιλοσοφικής του ΕΚΠΑ «με το νομοσχέδιο “Πιερρακάκη” επιχειρεί να χτυπήσει το δικαίωμα στην δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, η οποία έχει ήδη υποστεί πλήγματα από την κυβερνητική πολιτική. Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής κάθε χρόνο οδηγεί στον αποκλεισμό 20.000 νέων, εξαγγέλονται συγχωνεύσεις και το κλείσιμο τμημάτων, και τα πανεπιστήμια υποχρηματοδοτούνται. Σε αυτά πλαίσια, θέλουν να ιδρύσουν ιδιωτικά πανεπιστήμια, τα οποία θα συντελέσουν στην υποβάθμιση των πτυχίων και την διάλυση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων των δημοσίων Πανεπιστημίων».

«Οι φοιτητές καλούμε την ακαδημαϊκή κοινότητα και τους συλλογικούς φορείς της να σταθούν στο πλευρό των αγώνων που δίνουμε για την προάσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης και των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων. Οι φοιτητικοί σύλλογοι θα δώσουν το παρόν για να μεταφέρουν τις διεκδικήσεις τους απέναντι στα σχέδια του υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης Μητσοτάκη», καταλήγει η ανακοίνωση.