Αντάμα πάνε (που λέμε και στη Κρήτη) Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στη καταστροφή του περιβάλλοντος – θυσία στον βωμό του κέρδους υπέρ των μεγάλων Ομίλων Ενέργειας, οι οποίοι έχουν αλώσει τη Κρήτη με τον νομό Λασιθίου να βρίσκεται στη κορφή της λίστας.
Πιο συγκεκριμένα: Θετική γνωμοδότηση έδωσαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ για τον Αιολικό Σταθμό στη θέση «Χανδράς» του Δήμου Σητείας στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης, την ώρα που το Λασίθι έχει αλωθεί από τους ομίλους της Ενέργειας για την «πράσινη ανάπτυξη».
Στην Σητεία, που παραμένει ο πλέον υπερκορεσμένος Δήμος με αιολικά σε όλη την Κρήτη, έχουν υπάρξει διαχρονικά τεράστιες αντιδράσεις για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών ενώ τον περασμένο Μάιο είχε πραγματοποιηθεί θυελλώδης συνεδρίαση στην Επιτροπή Περιβάλλοντος με την τότε ηγεσία της Περιφέρειας (ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ) να παρακάμπτει τις αρνητικές γνωμοδοτήσεις των ίδιων των επιστημόνων της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και να υπερψηφίζει το έργο. Σήμερα στη διοίκηση της Περιφέρειας βρίσκεται σχήμα με τη στήριξη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην αντιπολίτευση, όμως και πάλι υπερψήφισε το έργο.
Το θέμα ανέδειξε με ανακοίνωσή της η παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης, η οποία ήταν και η μόνη που καταψήφισε. Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση ο συγκεκριμένος Αιολικός Σταθμός χωροθετείται εντός του Γεωπάρκου της Σητείας και σε απόσταση περίπου 800 μ. από τον οικισμό Χανδρά ενώ στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν διάφορα αρχαία μνημεία που βρίσκονται μέσα ή κοντά στους οικισμούς Χανδράς και Αρμένοι. Η πλήρης αλλοίωση της φυσιογνωμίας της περιοχής επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι στην κοντινή περιοχή του έργου βρίσκεται υπό αδειοδότηση κι άλλο έργο με 11 νέες ανεμογεννήτριες.
Ο περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Βρύσαλης, που καταψήφισε τόνισε πως σε επίπεδο Δήμου Σητείας σήμερα λειτουργούν 149 Α/Γ, ενώ διάφορες εταιρείες έχουν λάβει άδειες παραγωγής, χωρίς να έχουν λάβει ακόμα Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων, για άλλες 126 Α/Γ. Αν υλοποιηθούν όλα αυτά τα έργα, στη Σητεία θα λειτουργούν συνολικά 275 Α/Γ, δηλαδή η περιοχή θα μεταβληθεί σε ένα απέραντο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, καταστρέφοντας το περιβάλλον, αλλάζοντας τις χρήσεις γης, υπονομεύοντας την οικονομική δραστηριότητα των κατοίκων, για τα κέρδη των επενδυτών στην Ενέργεια.