LIVE ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ ΣΤΗΝ “ΑΛΕΠΟΤΡΥΠΑ”

Αυτό το Σάββατο 25/5 η αυτοοργανωμένη ερασιτεχνική ομάδα του Αστέρα Εξαρχείων δίνει το τελευταίο της παιχνίδι στο γηπεδό της στην ‘Αλεπότρυπα” (Μεγίστης & Κυθήρων, Κυψέλη ).

Μετά το τέλος του παιχνιδιού η δημοφιλής ομάδα της γειτονιάς των Εξαρχείων διοργανώνει μεγάλη Punk Rock συναυλία τόσο για την οικονομική της ενίσχυση, όσο και για τα ιατρικά έξοδα αθλητή της.

Στη συναυλία συμμετέχουν και δύο από τα ιστορικότερα ελληνικά Punk συγκροτήματα της δεκαετίας του 1980, οι Stress και οι ΑΝΤΙ.

Το line up της συναυλίας συμπληρώνουν οι:Sonderkommando, Sadomas, 542, Χαρά και Χρέωμα.

Η συναυλία όπως είπαμε θα ξεκινήσει στις 7,00 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο αλλά με απαραίτητη την οικονομική συνεισφορά.

Οι Stress, Ξεκίνησαν να παίζουν το 1980 και εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στα πανκ φεστιβάλ του κλαμπ Αρετούσα στην Πλάκα. Στις πρώτες εμφανίσεις έπαιξαν οι Γιάννης Κ. τύμπανα, Κον μπάσο, Λούης κιθάρα, Φρανκ τραγούδι. Το γκρουπ έπαιζε πανκ ροκ με επιρροές από την Αμερικάνικη και Αγγλική ανεξάρτητη σκηνή της περιόδου 1977-1982. Συμμετείχαν σε πολλές συναυλίες σε λύκεια, πανεπιστήμια, σινεμά καθώς και κλάμπ οπως το Skylab, τη Σοφίτα, το Paranoid, το Κύτταρο κ.α.

Στις αρχές του 1983 ο Frank Panx αποχωρεί για να δημιουργήσει τους Panx Romana και τη θεση του αναλαμβάνει ο Τommy B. Ο απόηχος αυτής της περιόδου ειναι τα τραγούδια Έλληνες, Athens burning, Passengers. Το 1984 αποχώρησε ο Tommy B. για να δημιουργήσει τους Ex Mandarina Duck. Στα τέλη της ϊδιας χρονιάς συμετείχαν στη συλλογή Διατάραξη Κοινής Ησυχίας με αλλα γκρουπ (Αδιέξοδο, Ex-humans, Γενιά του χάους, Γκρόβερ, Panx Romana) με τα τραγούδια Δικαίωμα στη ζωή και Άγχος, ηχογραφημένα με νέα σύνθεση (τον Γιάννη Καρύδη στα τύμπανα, Γιάννη Παπακώστα στο τραγούδι, Λούη στη κιθάρα και Kon στο μπάσο). Το δίσκο αυτό ακολουθει μια σειρά εμφανίσεων εντος και εκτός Αθηνών μαζι και με αλλα συγκροτήματα (Αντί, ΕΛ3, Λευκή Συμφωνία). Στα 1985 το συγκρότημα με διαφορετική συνθεση (Νίκο Χρονόπουλο στα τύμπανα και Γιάννη Σιαλάκη στο τραγούδι) ηχογραφει το πρρώτο του LP με δικά του εξοδα και παραγωγή με τίτλο Ο Ήχος της ανασφάλειας σε 300 αντίτυπα. Μετά τη διάλυσή τους το LP επανακυκλοφόρησε στα 1989 και στα 1992 η WIPE OUT REC.

Οι ΑΝΤΙ ξεκίνησαν το 1984 και τα μέλη του ήταν:Κώστας Παναγόπουλος (σύνθι) Κώστας Αγγελίδης (σύνθι-τραγούδι) και Δημήτρης Δίπλας (μπάσο). Πρωτοεμφανίζονται τον Γενάρη του 1985 στο κλαμπ “Πήγασος” στα Εξάρχεια. Στα τέλη του 1985, οι ΑΝΤΙ κυκλοφορούν με δικά τους έξοδα, δύο κασέτες, εκ των οποίων η πρώτη τους που θα μείνει στην ιστορία σαν η κασέτα με την τσίχλα, γιατί στη συσκευασία της μαζί με τα έντυπα των στίχων περιείχε και μία…τσίχλα.

Παίζουν από την αρχή τους ως και σήμερα ένα επιθετικό synth-punk με πολιτικό και κοινωνικό στίχο. Τα μουσικά όργανα που χρησιμοποιούσαν από την αρχή είναι αποκλειστικά πλήκτρα, drum machine & μπάσο.
Όπως αναφέρουν τα ίδια τα μέλη, πρόκειται για «τραγούδια νευρικά και ατίθασα, που τα διαχέουν δροσερές ανάσες παλμού και έκστασης,τριών ξεμυαλισμένων (ή ξεμαλλιασμένων) πιθήκων, που χορεύουν στο τροπικό δάσος της παρωδίας».

Κάνουν την πρώτη δισκογραφική τους εμφάνιση το 1986 με το κομμάτι «σταμάτα να μιλάς για θάνατο» συμμετοχή στη συλλογή «Συνταγή Αντί Θανάτου» [Fm Records] μαζί με Clown , Εναλλάξ , Κουμπότρυπες , Αρνάκια , Mess , Skoria. Το 1990 κυκλοφόρησαν από τι Wipe Out ένα Slip Lp μαζί με το H/C συγκρότημα  ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ.