ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΤΡΕΝΟΣΕ

Με υψηλή εγγυοδοσία ύψους 900.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του για τη σύμβαση «717» για τη σηματοδότηση και την τηλεδιοίκηση στο σιδηροδρομικό δίκτυο ένας ακόμα κατηγορούμενος. 

Πρόκειται για το ένατο υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΡΓΟΣΕ που απολογήθηκε ενώπιον της Ευρωπαίας ανακρίτριας Χριστίνας Σαλάππα και της εντεταλμένης Ευρωπαίας εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου, που κατά τις αρχές συνδέεται με την υπόθεση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών.

Είναι η δεύτερη φορά που ανακρίτρια και εισαγγελέας επιβάλλουν εγγυοδοσία 900.000 ευρώ. Μέχρι σήμερα όλοι οι κατηγορούμενοι έχουν αφεθεί ελεύθεροι με εγγυοδοσία από 500.000 ευρώ ως και 900.000 ευρώ. Μόνο σε έναν κατηγορούμενο επιβλήθηκε χαμηλότερη εγγύηση που έφτασε τα 10.000 ευρώ. 

Ολοι οι κατηγορούμενοι έχουν ασκήσει νόμιμο δικαίωμά τους και έχουν καταθέσει προσφυγές ζητώντας τη μείωση της εγγυοδοσίας ή την αντικατάστασή της με άλλο περιοριστικό όρο, αφού εναλλακτικά έχουν προθεσμία μόλις 15 ημερών για να καταθέσουν τα υπέρογκα ποσά, αλλιώς θα πρέπει να προφυλακιστούν.