ΚΡΗΤΗ: ΧΩΡΙΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΠΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ Ο 33ΧΡΟΝΟΣ 

Θλίψη έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου 33χρονου από χρήση ναυτικής φωτοβολίδας, το βράδυ της Κυριακής, στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου.

Ωστόσο αίσθηση προκαλεί και το γεγονός ότι το ίδιο βράδυ δεν εφημέρευε χειρουργός στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε ο 33χρονος, αλλά μόνο ένας αναισθησιολόγος. Μάλιστα, όπως τονίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου Γιώργος Μανουσάκης σε σχετική ανάρτησή του, αναγκάσθηκε να έρθει εσπευσμένα από το σπίτι του στο νοσοκομείο ο διευθυντής της χειρουργικής κλινικής, ο οποίος έδωσε τη μάχη (μαζί με τους γυναικολόγους που εφημέρευαν) να κρατήσει στη ζωή τον άτυχο άντρα.

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για ακόμα ένα περιστατικό που περιγράφει τη γύμνια του υποστελεχωμένου εθνικού συστήματος υγείας, το οποίο η κυβέρνηση απαξιώνει συστηματικά τα τελευταία χρόνια, κλείνοντας ταυτόχρονα το μάτι στους ιδιώτες.

Η ανάρτηση του Γ. Μανουσάκη

Σήμερα Καθαρά Δευτέρα 2024 σε κανένα νοσοκομείο του νομού Λασιθίου δεν εφημερεύει το ακτινολογικό και το αναισθησιολογικό τμήμα.

Χθες που συνέβη το ατυχές περιστατικό με το συμπολιτη μας που έχασε τη ζωή του, στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου δεν εφημέρευε Γενικός Χειρουργός και ο διευθυντής της χειρουργικής κλινικής ήρθε από το σπίτι του για να προσπαθήσει να σώσει τη ζωή του άτυχου νέου, όπως περίπου είχε συμβεί πριν από ενάμισι μήνα στο νοσοκομείο Ιεράπετρας με το δυστύχημα με το μοτοκρός.

Ως πότε θα ανεχόμαστε να μην υπάρχει ένα επαρκώς στελεχωμένο δημόσιο σύστημα υγείας, και να απαιτείται συνεχώς ο εθελοντισμός και το φιλότιμο των λειτουργών της υγείας;