ΚΡΕΣΕΝΤΟ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Σε ημέρα βίαιης καταστολής και αυθαιρεσίας εναντίον της φοιτητικής κοινότητας εξελίχθηκε το Σάββατο 16 Μαρτίου. Μετά την πρωινή επέμβαση της αστυνομίας στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου το απόγευμα υπήρξε νέα εισβολή αυτή τη φορά στο campus του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα η επέμβαση των ΜΑΤ έγινε στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ αποκλείοντας όλες τις εισόδους ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχουν προχωρήσει σε 45 προσαγωγές. άμεση ήταν η απάντηση του φοιτητικού Συλλόγου του Φυσικού Τμήματος οι οποίοι κάλεσαν σε συγκέντρωση αλληλεγγύης για τους προσαχθέντες.

Σημειώνεται πως είναι η τρίτη επιχείρηση εισβολής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο με τις δύο προηγούμενες να σημειώνονται την 1η και στις 22 Φεβρουαρίου. Ο αγώνας των φοιτητών για την ακύρωση στην πράξη του νόμου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια συνεχίζεται επί τρεις μήνες ενώ αρκετές σχολές του ΑΠΘ αλλά και σε όλη την Ελλάδα συνεχίζουν να τελούν υπό κατάληψη.

Ανακοίνωση της Νεολαίας ΜέΡΑ25

Με αφορμή τα περιστατικά καταστολής η Νεολαία του ΜέΡΑ25 τονίζει:

Έξω η Αστυνομία από το ΑΠΘ!

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε απερίφραστα την εισβολή ΜΑΤ και ΟΠΚΕ στην Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ με πρόσχημα τις δράσεις του Φοιτητικού Συλλόγου!

Για ακόμη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες της βιαιότητας με την οποία αντιμετωπίζει το φοιτητικό κίνημα το κράτος και πιο συγκεκριμένα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Μερικές ώρες αφότου εκκενώθηκαν οι φοιτητικές εστίες του ΕΚΠΑ και προσάχθηκαν βιαίως φοιτητά, ο κατασταλτικός κρατικός μηχανισμός ξαναεστιάζει στο επανειλημμένα στοχοποιημένο από την κυβέρνηση Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, σε μια προσπάθεια εκφοβισμού της νεολαίας που αγωνίζεται νεολαία ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση.

Μάλιστα αυτή η επίθεση στοχεύει το ίδιο τμήμα του ΑΠΘ το οποίο ήταν αποδέκτης ακραίας κρατικής καταστολής πριν από μόλις δύο χρόνια, όπου είχε γίνει εκτεταμένη χρήση χημικών εντός της βιβλιοθήκης ενώ υπήρχαν φοιτητά μέσα, ενώ ο πρωθυπουργός έθετε δίλημμα “βαριοπούλας ή βιβλιοθήκης” για να στοχοποιήσει την φοιτητική κοινότητα!

Στεκόμαστε στο πλάι όλων των φοιτητών/τριών και απαιτούμε την άμεση αποχώρηση όλων των αστυνομικών δυνάμεων από το άσυλο του λαού!

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, θα δώσουμε απάντηση με αγώνες μαζικούς!

Καμία σύλληψη, καμία προσαγωγή αγωνιστών και αγωνιστριών!