Μιχαήλ Άγγελος Κωνσταντόπουλος/ΕΦ.ΣΥΝ.

ΚΟΛΩΝΟΣ: ΑΠΑΝΩΤΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Μεγάλη και δικαιολογημένη οργή εκδηλώνεται στη κοινωνία, μετά την εισαγγελική πρόταση αθώωσης του βιαστή και μαστροπού Ηλία Μίχου βασικού κατηγορούμενου στην υπόθεση βιασμού και μαστροπείας με θύμα ένα 12χρονο κορίτσι στον Κολωνό, καθώς η εισαγγελέας της έδρας Μαρία Νικολού προτείνει την απαλλαγή του απ’ την κατηγορία του βιασμού.

Η οργή αυτή ξεχύθηκε τη Τετάρτη 13/3 στους δρόμους των Σεπολίων, όπου πραγματοποιήθηκε δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη γειτονιά του θύματος, με διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα όπως «Πρώτα μας λέτε σπάστε τη σιωπή και μετά ξεπλένετε τον κάθε βιαστή», «Σε μια κοινωνία γεμάτη από φτωχές, οι εισαγγελείς ξεπλένουν μαφιόζους βιαστές».

Η πορεία έφτασε ως το μαγαζί του κατηγορούμενου και επικράτησε ένταση με δυνάμεις των ΜΑΤ να  προχωρούν σε ρίψη χημικών.

Σχετικό κάλεσμα είχε απευθύνει η Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού, που επίσης καλεί σε νέα διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας, σήμερα Πέμπτη 14 Μαρτίου.

Οι διοργανωτές, στο κάλεσμά τους μέσω facebook, επισημαίνουν ότι «το κράτος συγκαλύπτει πλέον και ξεκάθαρα μαστροπούς και βιαστές με την πρόταση εισαγγελέα» και τονίζουν ότι θα υπερασπιστούν το 12χρονο κορίτσι «με κάθε τρόπο».

Μηνύματα οργής με βαριές αιχμές για την δικαιοσύνη έχουν κατακλύσει τις τελευταίες ώρες και το διαδίκτυο.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελική πρόταση ήταν κόλαφος για τη μητέρα του 13χρονου πλέον κοριτσιού, αποδίδοντάς της  μαστροπεία, πορνογραφία και προτροπές στο κορίτσι να εκδίδεται μέσω αφόρητων πιέσεων και συναισθηματικού εκβιασμού.

Όσον αφορά τον Ηλία Μίχο, η εισαγγελέας της έδρας προτείνει να απαλλαγεί για τα πιο βαριά αδικήματα από τα επτά συνολικά που κατηγορείται. Δηλαδή, να κριθεί ένοχος για διακεκριμένη κατάχρηση ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε τα 14 έτη από πρόσωπο που του το είχαν εμπιστευτεί, για κατοχή πορνογραφικού υλικού με ανήλικο κάτω των 12 ετών αλλά χωρίς εξαναγκασμό και κερδοσκοπία, για διευκόλυνση της ανήλικης να εκδίδεται, καθώς και για οπλοκατοχή. Ενοχή δείχνει και για τους 22 απ’ τους 23 κατηγορούμενους ως «πελάτες».

K. Παπαδάκης: «Η δικαιοσύνη δεν χαρίζεται, κατακτιέται»

Δήλωση για την εισαγγελική πρόταση στη δίκη για την υπόθεση των παιδοβιαστών, έκανε ο δικηγόρος Κώστας Παπαδάκης, δημοτικός σύμβουλος με την Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα.

Επισημαίνει τα εξής:

«Είναι προκλητική η σημερινή αθωωτική εισαγγελική πρόταση. Επιβραβεύει τη μαστροπεία και την παιδεραστία, χαϊδεύει τους δράστες και τιμωρεί τα θύματα. Σε μια περίοδο έξαρσης του σεξισμού, των γυναικοκτονιών, της κανιβαλικής ομοφοβίας, επανεμφάνισης της φασιστικής και ρατσιστικής βίας, που η ακροδεξιά διεκδικεί με τη βοήθεια της Ν.Δ. και την ανικανότητα των λοιπών το ρολό της συστημικής αντιπολίτευσης, δικαστικές και εισαγγελικές πράξεις που νομιμοποιούν και συντάσσουν αυτές τις κατευθύνσεις πρέπει να βρουν την κοινωνία απέναντι τους. Και είναι βέβαιο ότι θα την βρουν.

Και αύριο και στην αντιρατσιστική 16 Μάρτη στους δρόμους. Και μην προδικάζετε το αποτέλεσμα της δίκης. Και στη δίκη της Χ.Α. η εισαγγελική πρόταση ήταν αθωωτική. Αλλά δεν κατάφερε να γυρίσει την ιστορία πίσω. Η δικαιοσύνη δεν χαρίζεται, κατακτιέται».

«Η Δικαιοσύνη ξεπλένει τη μαφία των παιδοβιαστών»

Σε καταδικαστική ανακοίνωση για την εισαγγελική πρόταση προέβη χθες και ο Τομέας: Ισότητας Φύλου και ΛΟΑΤΚΙ+ του ΜέΡΑ25.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Στην υπόθεση του Κολωνού που εκδικάζεται αυτές τις μέρες, η εισαγγελική πρόταση αποτελεί μία από τις πιο μελανές σελίδες της δικαστικής ιστορίας της χώρας.

Η εισαγγελέας της έδρας,  Μαρία Νικολού πρότεινε την αθώωση του Ηλία Μίχου για τα τρία από τα επτά αδικήματα για τα οποία κατηγορείται. Συγκεκριμένα, πρότεινε την αθώωσή του λόγω αμφιβολιών για τις πράξεις του βιασμού, της μαστροπείας σε οίκους ανοχής και της μαστροπείας μέσω εξαναγκασμού και με αποκόμιση πορνικών εσόδων. Για το βασικό μέρος δηλαδή του κατηγορητηρίου που τον βαρύνει ως τώρα.

Αντίθετα, η μητέρα του παιδιού, ενώ κατήγγειλε τον βιασμό και την κακοποίηση από την πρώτη στιγμή που το έμαθε, έγινε στόχος από τις Αρχές οι οποίες στα πλαίσια της συγκάλυψης, δεν δίστασαν να την κατηγορήσουν και να την προφυλακίσουν αντί να την προφυλάξουν, κατηγορώντας τη για συνεργασία με τους νταβατζήδες. Η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή της για πορνογραφία και μαστροπεία εις βάρος της κόρης της.

Η συγκάλυψη στην υπόθεση του Κολωνού επιχειρήθηκε από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή. Στην αρχή από της Αρχές και τα ΜΜΕ, καθώς οι εμπλεκόμενοι διατηρούν ισχυρούς δεσμούς με την εκκλησία, την αστυνομία και άτομα της τοπικής κοινωνίας που έχουν σχέση με το κυβερνών κόμμα. Η Δικαιοσύνη, που μόνο τυφλή δεν είναι στην συγκεκριμένη περίπτωση, αν προχωρήσει και κάνει δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως θα έχει και επίσημα ξεπλύνει το κύκλωμα τράφικινγκ και παιδοβιασμού, ενώ με την στάση της απέναντι στην μητέρα της 12χρονης τρομοκρατεί όλα τα υπόλοιπα θύματα που θέλουν να καταγγείλουν την κακοποίηση τους, καθώς θα φοβούνται να μην μετατραπούν από θύματα σε θύτες.

Ως Τομέας Ισότητας Φύλου & ΛΟΑΤΚΙ+ του ΜέΡΑ25, βρισκόμαστε δίπλα σε όλα τα θύματα που βρίσκουν το θάρρος να καταγγείλουν την κακοποίηση που έχουν δεχθεί. Δηλώνουμε τον αποτροπιασμό και την οργή μας για την πρόταση της εισαγγελέως. Απαιτούμε από τη Δικαιοσύνη αν είναι όντως όσο αμερόληπτη δηλώνει, να μην συγκαλύψει την μαφία και το κύκλωμα τράφικινγκ και παιδοβιασμού.

Στηρίζουμε την συγκέντρωση που καλούν φεμινιστικές συλλογικότητες, σήμερα στις 19:00 στο μετρό Σεπόλια.»