ΚΚΕ ΚΑΙ ΜΕΡΑ25 ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ 

ΜΕΡΑ25 και ΚΚΕ, καταδικάζουν την απαράδεκτη καταδίκη του Παναγιώτη Λαφαζάνη, που μαζί με άλλους τρεις ακτιβιστές, η ελληνική Δικαιοσύνη, έκρινε ένοχους, για τη δράση τους ενάντια σε πλειστηριασμούς. Σημειώνεται πως παρά την αθωωτική πρόταση του εισαγγελέα, η έδρα τους επέβαλε ποινή 18 μηνών με αναστολή.

Ο εισαγγελέας ζήτησε την αθωότητα των πέντε κατηγορουμένων, καθώς δεν πείστηκε από τις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας, αλλά οι έδρα καταδίκασε σε 18 μήνες φυλάκιση με αναστολή τους τέσσερις εξ αυτών. Πρόκειται για τους Παναγιώτη Λαφαζάνη, Ηλία και Λεωνίδα Παπαδόπουλο, Αντώνη Μαυρομμάτη.

Η καταδικαστική πρόταση θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στους ακτιβιστές, όπως ο τελευταίος που εργάζεται ως υπάλληλος σεκιούριτι και δεν θα μπορεί να ανανεώσει την άδεια εργασίας του.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ:

«Η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου που καταδικάζει τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, τους Ηλία και Λεωνίδα Παπαδόπουλο και τον Αντώνη Μαυρομάτη για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς το 2018 είναι απαράδεκτη, επικίνδυνη και στόχο έχει τον εκφοβισμό σε μια περίοδο που προχωράει νέος γύρος πλειστηριασμών λαϊκών κατοικιών, ενώ ταυτόχρονα δυναμώνουν οι κινητοποιήσεις, η αντίσταση, η αλληλεγγύη.

Αποδεικνύεται εν προκειμένω «η συνέχεια του κράτους», αφού η μια μετά την άλλη οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ διαμόρφωσαν ένα αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο για να μπορούν τα «κοράκια» ανενόχλητα να βγάζουν στο σφυρί τη λαϊκή περιουσία.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Ο αγώνας και η αλληλεγγύη ενάντια στους πλειστηριασμούς, τις τράπεζες και τα “κοράκια” θα συνεχιστεί και θα δυναμώσει».

Η ανακοίνωση του ΜΕΡΑ25:

Η καταδίκη του Παναγιώτη Λαφαζάνη, του Ηλία και του Λεωνίδα Παπαδόπουλου και του Αντώνη Μαυρομάτη για την συμμετοχή τους σε δράσεις ενάντια σε πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών είναι απαράδεκτη, δείχνει για μια ακόμα φορά ότι στόχος του κράτους είναι ο εκφοβισμός της κινηματικής δράσης.

Τα ίδια δικαστήρια που παίρνουν σπίτια από λαϊκές οικογένειες, καταδικάζουν αγωνιστές που αντιστέκονται και σταματούν αυτή την ληστεία της λαϊκής περιουσίας.

Αποτελεί μια βαθιά ταξική και άκρως επικίνδυνη απόφαση, με στόχο να πληγεί το κίνημα διαμαρτυρίας ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Ως ΜέΡΑ25 στεκόμαστε στο πλευρό τους, όπως και στο πλευρό όλων των αγωνιστ(ρι)ών που ταλαιπωρούνται νομικά για τη συμμετοχή τους σε δράσεις ενάντια σε πλειστηριασμούς.

Διαβεβαιώνουμε ότι δεν θα συνηθίσουμε την κλοπή της λαϊκής περιουσίας, και θα είμαστε πάντα εκεί.