ΚΙ ΟΜΩΣ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΜΑΧΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΟΛΥΓΟΥΝΤ, ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

Απεργία πείνας για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα από την πρωταγωνίστρια του «Sex and the City», Σίνθια Νίξον. Η γνωστή πρωταγωνίστρια ανακοίνωσε έξω από τον Λευκό Οίκο, την έναρξη απεργίας πείνας, δείχνοντας το παράδειγμα αλληλεγγύης για την γενοκτονία στην Γάζα, στο Χόλυγουντ…

Η 57χρονη ηθοποιός, η οποία στο παρελθόν είχε θέσει υποψηφιότητα για κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, έκανε την εν λόγω ανακοίνωση έξω από τον Λευκό Οίκο, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, την Τρίτη (28/11).

“Ως μητέρα δύο Εβραίων παιδιών, των οποίων οι παππούδες είναι επιζώντες του Ολοκαυτώματος, μου ζητήθηκε από τον γιο μου, να χρησιμοποιήσω οποιαδήποτε φωνή έχω για να βεβαιώσω όσο πιο δυνατά γίνεται, ότι ποτέ ξανά σημαίνει ποτέ ξανά για όλους.

Σε επτά εβδομάδες, το Ισραήλ έχει σκοτώσει περισσότερους αμάχους σε μια μικροσκοπική λωρίδα γης από όσους σκοτώθηκαν σε 20 χρόνια πολέμου σε ολόκληρη τη χώρα του Αφγανιστάν. Είμαι αηδιασμένη και έχω κουραστεί από τους ανθρώπους που λένε ότι οι απώλειες αμάχων είναι ένα συνηθισμένο τίμημα του πολέμου“, ανέφερε μεταξύ άλλων.

“Θα ήθελα να κάνω μια προσωπική έκκληση σε έναν πρόεδρο που έχει βιώσει μια τόσο καταστροφική προσωπική απώλεια, να συνδεθεί με αυτή την ενσυναίσθηση για την οποία είναι τόσο γνωστός και να κοιτάξει τα παιδιά της Γάζας και να φανταστεί ότι ήταν παιδιά του”, πρόσθεσε.