ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΟΝΗ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει η σφοδρή καταιγίδα που έπληξε τις τελευταίες ώρες περιοχές της Κρήτης, κυρίως στα νότια και στην ενδοχώρα του Ηρακλείου – Τουρίστρια παρασύρθηκε από χείμαρρο και την έσωσε ένας μετανάστης.

Κατολισθήσεις και τοπικά πλημμυρικά φαινόμενα είναι το αποτέλεσμα της επιδείνωσης του καιρού στην Κρήτη, του οποίου κύριο χαρακτηριστικό από το πρωί, είναι οι έντονες βροχοπτώσεις.

Στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης, στο ύψος του Φόδελε, αλλά και στο ύψος του Μπαλί σημειώθηκαν κατολισθήσεις. Μάλιστα, για κάποια ώρα η κυκλοφορία γινόταν με δυσκολία, με μηχανήματα και υπαλλήλους της περιφέρειας, που έσπευσαν στο σημείο, να επιχειρούν να καθαρίσουν το οδόστρωμα και να απομακρύνουν τον κίνδυνο ατυχήματος.

Κατολισθήσεις καταγράφηκαν και στο οδικό δίκτυο για το Λέντα του Δήμου Γόρτυνας, που επίσης μηχανήματα της περιφέρειας αλλά και του δήμου προχώρησαν στις απαραίτητες εργασίες, προκειμένου η κυκλοφορία των οχημάτων να διεξάγεται χωρίς προβλήματα.

Στο Λέντα, τουρίστρια που φέρεται να οδηγούσε ποδήλατο, κινδύνευσε να παρασυρθεί, ενώ προσπαθούσε να διασχίσει δρόμο που είχε μετατραπεί σε χείμαρρο λόγω της έντονης βροχόπτωσης. Επίσης καταγράφηκαν αρκετές ζημιές σε καλλιέργειες.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκο Συριγωνάκη, όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες είναι σε επιφυλακή, προκειμένου να παρέμβουν σε περίπτωση που υπάρξει ανάγκη.