ΚΑΘΕ 45 ΛΕΠΤΑ Η ΕΛ.ΑΣ. ΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ

Άλλες δύο καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βίααπό τις πολλές που καταγράφονται τις τελευταίες μέρες– καταγράφηκαν στην Θεσσαλονίκη και στο Κιάτο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στη Θεσσαλονίκη συνελήφθει από αστυνομικούς του Τμήματος Αμπελοκήπων – Μενεμένης ένας 54χρονος γιατί φέρεται να χτύπησε και να απείλησε την σύντροφό του.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές στην γυναίκα δόθηκε σχετικό έντυπο υλικό για τις υφιστάμενες δομές ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και βοήθειας.

Η ίδια ενημερώθηκε για την δυνατότητα μεταφοράς της στην ιατροδικαστική Υπηρεσία για εξέταση, για την φύλαξή της σε ειδικό χώρο, αλλά και να της χορηγηθεί panic button.

Στο Κιάτο μια γυναίκα ηλικίας 58 χρόνων κατήγγειλε τον γιό της ηλικίας 36 ετών για ενδοοικογενειακή, ψυχολογική βία ο οποίος στην συνέχεια συνελήφθη.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., το τελευταίο χρονικό διάστημα κάθε 45 λεπτά η αστυνομία δέχεται μία καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία.

Από τον Ιανουάριο αναφέρθηκαν στο ειδικό τηλεφωνικό κέντρο περίπου 6.500 περιστατικά και η Άμεση Δράση ανταποκρίθηκε σε τουλάχιστον 4.800, ενώ 270 γυναίκες χρησιμοποίησαν το panic button.