ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ

Οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ προχωρούν σε νέες κινητοποιήσεις, ζητώντας να λειτουργήσει η επιχείρηση και να μην χάσουν τις δουλείες τους.

Όπως αναφέρουν: «Διεκδικούμε με χρήματα που έχει η ΛΑΡΚΟ στα ταμεία της να υλοποιηθεί σχέδιο συντήρησης και προετοιμασία επαναλειτουργίας με παράλληλη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας. Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ κλείσαμε 4 χρόνια και 6 μήνες αγώνα υπεράσπισης της ενιαίας λειτουργίας.

Η σθεναρή αντίσταση των εργαζομένων και η πρωτόγνωρη έκφραση αλληλεγγύης εκατοντάδων σωματείων και χιλιάδων εργαζομένων από όλη τη χώρα, τους έχει καθυστερήσει στην υλοποίηση της τελικής πράξης του εγκλήματος.

Ο αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, έχει μετατραπεί σε μέτωπο υπεράσπισης της επαναλειτουργίας της για ολόκληρη την περιοχή γύρω από αυτή και συνεχίζεται μέχρι τη νίκη. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι χωρίς την έκφραση αλληλεγγύης δεν θα τα είχαμε καταφέρει ως και σήμερα».

Μέσα από τις ανακοινώσεις τους τα Σωματεία Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ αναδεικνύουν τις εγκληματικές επιπτώσεις των σχεδιασμών της κυβέρνησης και απαιτούν να σταματήσει το έγκλημα, να ανανεωθούν οι συμβάσεις τους μέχρι να έρθει ο νέος ιδιοκτήτης και να ξεκινήσει άμεσα σχέδιο συντήρησης και επαναλειτουργίας της ΛΑΡΚΟ.

«Δεν θα επιτρέψουμε να  αντιμετωπίσουν οι περιοχές γύρω από τη ΛΑΡΚΟ τον άμεσο κίνδυνο βιομηχανικού ατυχήματος. Να μπει σε περαιτέρω κίνδυνο η ζωή συναδέλφων που βασισμένοι στο ιατροφαρμακευτικό συμβόλαιο έχουν προγραμματισμένη θεραπεία σε κλινικές. Τα παιδιά μας να “διαβούν” την πιο κρίσιμη στιγμή της εκπαιδευτικής σεζόν, της εξεταστικής περιόδου, σε κλίμα ανεργίας και απόγνωσης μέσα στις οικογένειες. Δεν θα επιτρέψουμε να ερημώσουν οι περιοχές γύρω από την ΛΑΡΚΟ σε 5 νομούς», ξεκαθαρίζουν τα σωματεία και οι εργαζόμενοι. Και προσθέτουν:

«Λέμε όχι στα προγράμματα ανεργίας και τη σπατάλη των χρημάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Διεκδικούμε με χρήματα που έχει η ΛΑΡΚΟ στα ταμεία της να υλοποιηθεί σχέδιο συντήρησης και προετοιμασίας επαναλειτουργίας με παράλληλη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας». 

Τα σωματεία εργαζομένων έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στο Σύνταγμα, την Παρασκευή 10 Μαΐου στις 19.00.