ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΑΛΑΟΥΝΗ: «ΖΟΥΜΕ ΠΙΑ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ, ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ»

Η Κατερίνα Λαλαούνη, αδερφή του Ιάσονα Λαλαούνη, μιλά για τον θάνατό του έξω από την Βουλή πριν από τρία χρόνια όταν παρασύρθηκε από το βουλευτικό αυτοκίνητο της Ντόρας Μπακογιάννη και για τα όσα ακολούθησαν μετά το συμβάν.

Η ίδια αναφέρει πως τρία χρόνια μετά η υπόθεση δεν έχει ακόμα εκδικαστεί. «Μας ειδοποίησαν σε δέκα μέρες να πάμε να βγάλουμε τον αδελφό μου από το μνήμα καθώς παρήλθε η περίοδος ενταφιασμού και η δίκη δεν έχει ακόμα ξεκινήσει» λέει η ίδια αναφέροντας τις προφάσεις που έφεραν οι κατηγορούμενοι. 

Η ίδια μιλά για έναν Γολγοθά που ανεβαίνει η οικογένειά της, η οποία πλέον «ζει με ημερομηνίες» πηγαίνοντας από δίκη σε δίκη και από αναβολή σε αναβολή ενώ επισημαίνει πως πέντε μέρες μετά τον θάνατο του αδερφού της, η ίδια η Ντόρα Μπακογιάννη είχε πάρει τηλέφωνο την οικογένειά της λέγοντας πως θα αποδοθεί τάχιστα δικαιοσύνη.

Επίσης σημειώνει ότι στο κατηγορητήριο δεν περιλαμβάνεται η εγκατάλειψη του θύματος, ενώ αναφέρεται και στον τροχονόμο που λίγο μετά το δυστύχημα, έδιωχνε τους αυτόπτες μάρτυρες από το σημείο. Επιπλέον τονίζει ότι η μόνη πειθαρχική ποινή που επιβλήθηκε από την ΕΔΕ στον άνδρα της φρουράς της Ντ. Μπακογιάννη που οδηγούσε το όχημα, ήταν μόλις τρεις μήνες άνευ αποδοχών. Και για αυτήν ακόμα την ποινή ο δράστης υπέβαλε έφεση. 

Παράλληλα επισημαίνει ότι ακόμα πραγματοποιείται η παράνομη στροφή των υπουργικών και βουλευτικών αυτοκινήτων προς το κτίριο της Βουλής, με το αιτιολογικό ότι πλέον γίνεται «πιο προσεκτικά».


Τέλος επισημαίνει την απογοήτευση της οικογένειας απέναντι στην Ελληνική Δικαιοσύνη, σημειώνοντας ότι στην χώρα μας όσοι προκαλούν τροχαία δεν έχουν βαριές ποινές, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη.

Συνέντευξη στον Μάριο Διονέλλη, στις 12.03.2023 –  www.pisoselides.gr