ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗ EUROVISION

Ανάρτηση με βίντεο, η οποία έχει δημοσιευτεί στο προφίλ της συμμετέχουσας για την Ελλάδα στην EUROVISION, Μαρίνας Σάττι στο Instagram, έχει κατακλυστεί από σχόλια θαυμαστών του μουσικού θεσμού οι οποίοι ζητούν από την εκπρόσωπο της Ελλάδας να μποϊκοτάρει τον διαγωνισμό και να καταδικάσει τα τραγικά γεγονότα στη Μέση Ανατολή. “Hello” ;έγραψε στους φαν της Eurovision, αλλά εκείνοι της απάντησαν “Ban Israel”…

Πιο συγκεκριμένα, τα accounts της Eurovision σε Instagram και TikTok δημοσίευσαν το απόγευμα της Τρίτης (19/12) ένα βίντεο, με τη Μαρίνα Σάττι να συστήνεται στην οικογένεια της Eurovision. Η ίδια δήλωσε πως στόχος της είναι να δείξει σε όλη την Ευρώπη “τη μουσική της Ελλάδας, την κουλτούρα μας, την ενέργεια και τους χορούς μας” και να περάσει με τον δικό της τρόπο τα vibe της Ελλάδας στη σκηνή του μεγαλύτερου μουσικού διαγωνισμού της Ευρώπης και όχι μόνο.

Το hashtag #BanIsrael έχει αναφερθεί πολλές φορές κάτω από τη σχετική ανάρτηση, ενώ καλούν τη Μαρίνα Σάττι να αποσυρθεί άμεσα από τη Eurovision 2024, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τους θανάτους αμάχων και την τραγωδία που λαμβάνει χώρα στη Γάζα.