ΚΑΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΣΤΗ ΓΑΖΑ – ΣΧΕΔΟΝ 25.000 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ

Τους 25.000 πλησιάζει ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν σκοτωθεί στη Γάζα από τότε που το Ισραήλ ξεκίνησε την στρατιωτική απάντησή του στις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς (ανέφερε 24.927 νεκρούς). Η πλειοψηφία των 2,3 εκατομμυρίων ανθρώπων της Γάζας είναι εκτοπισμένοι και μάχονται καθημερινά για να βρουν φαγητό, νερό και φάρμακα. Η ασφάλεια για του εναπομείναντες ανθρώπους, έχει καταρρεύσει σε όλη τη Γάζα και ο κόσμος διαμαρτύρεται για κλοπές, ένοπλες ληστείες και πλιάτσικα, που γίνονται καθημερινά.

Ο Mohammed al-Khaldi, πατέρας δύο παιδιών που εκτοπίστηκαν από την πόλη της Γάζας, είπε μιλώντας στο BBC: «Έχασα το σπίτι μου, το κατάστημά μου και την πηγή εισοδήματός μου. Δεν είμαι πλέον σε θέση να προσφέρω τις απλούστερες απαιτήσεις της ζωής στα παιδιά μου.

«Θεωρώ την ισραηλινή κατοχή υπεύθυνη για τη μαζική καταστροφή, αλλά δεν απαλλάσσω τη Χαμάς από την ευθύνη για όλα όσα συνέβησαν», τόνισε.

“Το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσε να συμβεί είναι να επιστρέφουμε στην προηγούμενη κατάσταση, σε έναν πόλεμο κάθε δύο ή τρία χρόνια. Η κατάσταση ήταν δύσκολη πριν από τον πόλεμο και έχει γίνει καταστροφική τώρα”, είπε ο κ. Khaldi.

Ενώ συνέχισε λέγοντας πως “Οι τιμές των αγαθών έχουν δεκαπλασιαστεί και τα περισσότερα είδη πρώτης ανάγκης δεν είναι διαθέσιμα. Εύχομαι να πεθάνω χίλιες φορές κάθε μέρα όταν κοιτάζω στα μάτια τα παιδιά μου και νιώθω τρομερή ανικανότητα γιατί δεν μπορώ να τα ταΐσω.”