ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΟΛΩΝΟΥ – ΜΑΖΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το Σάββατο στα Σεπόλια συλλογικότητες που καταγγέλλουν τις προσπάθειες συγκάλυψης στην υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό, για την οποία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η δίκη στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Περίπου 400 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στον σταθμό “Σεπόλια” του Μετρό και από εκεί πραγματοποίησαν πορεία μέσα από τις γειτονιές φωνάζοντας συνθήματα και καταλήγοντας στην πλατεία Αυδή του Μεταξουργείου. Στην πορεία που διοργάνωσε η Επιτροπή Αλληλεγγύης στο παιδί συμμετείχαν μέλη φοιτητικών συλλόγων και διάφορων πολιτικών συλλογικοτήτων καθώς και κάτοικοι της περιοχής.

Στα πανό των συγκεντρωμένων αναγράφονταν τα συνθήματα: «Καμία ανοχή στα κυκλώματα trafficking και παιδοβιασμών» / «μπάτσοι δικαστές ξεπλένουν βιαστές και τρομοκρατούν όσες σπάνε τη σιωπή» / «καμία ανοχή στο σύστημα και την εξουσία που γεννά και καλύπτει βιαστές και μαστρωπούς», ενώ αντίστοιχες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν και στη Θεσσαλονίκη, την Ξάνθη, την Πάτρα και το Ηράκλειο, στο πλαίσιο πανελλαδικής ημέρας δράσης.

Κεντρικό ζητούμενο των κινητοποιήσεων,πέρα από την καταδίκη όλων των ενόχων, είναι η απελευθέρωση της μητέρας του παιδιού η οποία κατηγορήθηκε και προφυλακίστηκε άδικα με σκοπό να πέσουν πάνω της ευθύνες την ώρα που έχει απέναντί της «ένα καλά σχεδιασμένο κύκλωμα τράφικινγκ στο οποίο εμπλέκονται επιφανή πρόσωπα της τοπικής κοινωνίας με σχέσεις με το κυβερνών κόμμα της Ν.Δ., την εκκλησία, την αστυνομία», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το ΜέΡΑ25

Στην κινητοποίηση στην Αθήνα συμμετείχαν μέλη του Τομέα Ισότητας Φύλου & ΛΟΑΤΚΙ+ του ΜέΡΑ25, ο οποίος σε ανακοίνωσή του τονίζει:

Η υπόθεση μαστροπείας του 12χρονου κοριτσιού από τον Κολωνό, είναι μια ακόμη περίπτωση που επιχειρήθηκε να συγκαλυφθεί από την Ελληνική Αστυνομία, τα ΜΜΕ αλλά και ένα μέρος της κοινωνίας. Πίσω από την κακοποίηση του παιδιού κρύβεται ένα σχεδιασμένο κύκλωμα τράφικινγκ, με τους εμπλεκόμενους να διατηρούν ισχυρούς δεσμούς με την εκκλησία, την αστυνομία και άτομα της τοπικής κοινωνίας που έχουν ισχυρές σχέσεις με το κυβερνών κόμμα.

Η μητέρα του παιδιού ενώ πήγε να καταγγείλει τον βιασμό και την κακοποίηση από την πρώτη στιγμή που το έμαθε, έγινε στόχος από τις Αρχές οι οποίες στα πλαίσια της συγκάλυψης, δεν δίστασαν να την κατηγορήσουν αντί να την προφυλάξουν, κατηγορώντας τη για συνεργασία με τους νταβατζήδες.

Η δίκη των μαστροπών έχει ξεκινήσει από τις 8 Γενάρη. Είναι ένας αγώνας όχι μόνο για να τιμωρηθούν οι κακοποιητές του 13χρονου, σήμερα, παιδιού αλλά για να δικαιωθεί και η μητέρα που βρήκε το θάρρος να τα βάλει με ένα ολόκληρο κύκλωμα παιδοβιαστών.

Απαιτούμε την απόδοση δικαιοσύνης τόσο για το 13χρονο παιδί, όσο και για τη μητέρα του.