ΚΑΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΣΤΗ ΓΑΖΑ… 

Την πρόβλεψη ότι ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χαμάς δεν θα επιφέρει απώλειες στον ελληνικό τουρισμό, όπως δεν είχε και αυτός της Ουκρανίας, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο συνέδριο Greece Talks που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στις πολεμικές συγκρούσεις στην ευρύτερη γεωπολιτική γειτονιά, είπε εντελώς κυνικά ότι όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν επηρέασε τον ελληνικό τουρισμό, το ίδιο θα συμβεί και με την ανάφλεξη των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή.

«Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν είχε ουσιαστικές επιπτώσεις στον τουρισμό μας, διαχειριστήκαμε σχετικά άνετα την απώλεια επισκεπτών από την Ρωσία και το ίδιο θέλω να ελπίζω πως το ίδιο θα συμβεί και με την ανάφλεξη των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα χαρακτήρισε τον ελληνικό τουρισμό «εξαιρετικά ανθεκτικό» θυμίζοντας ακόμη και την περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού, ενώ το ίδιο κυνικά πρόσθεσε πως, αφού η περιβαλλοντική επιβάρυνση του κάθε επισκέπτη είναι η ίδια, στόχος είναι οι επισκέπτες οι οποίοι μπορούν να δαπανήσουν περισσότερο από το διαθέσιμο εισόδημά τους στην Ελλάδα.