ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ: ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ – ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Σε εξέλιξη βρίσκεται το κύμα κακοκαιρίας που “σαρώνει” σχεδόν όλη την χώρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια λόγω θυελλωδών ανέμων – Πολλά προβλήματα σε Ήπειρο και Θεσσαλία

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

ΣΑΒΒΑΤΟ (04-11-23)

Από τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τη δυτική Μακεδονία. Από το μεσημέρι στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία και την Θράκη καθώς και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και πιθανόν πρόσκαιρα τη Θεσσαλία. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στις περισσότερες περιοχές και θα περιοριστούν στη Θράκη, το βορειοανατολικό Αιγαίο, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

ΚΥΡΙΑΚΗ (05-11-23)

Τις πρώτες πρωινές ώρες στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Από το πρωί του Σαββάτου οι νότιοι νοτιοδυτικοί άνεμοι θα ενισχυθούν σημαντικά στα ανατολικά, ακόμα και πάνω από τις ηπειρωτικές περιοχές της Ελλάδας, φθάνοντας τα 7 με 8 μποφόρ. Τοπικά στο κεντρικό και το βόρειο Αιγαίο προβλέπονται πρόσκαιρα εντάσεις έως και 9 μποφόρ.

Τμήματα της δυτικής Ελλάδας και της δυτικής Θεσσαλίας επηρεάζονται ήδη από ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ενώ από το μεσημέρι, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων θα επηρεαστούν κυρίως η ανατολική Μακεδονία και το απόγευμα η Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο.