ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ: «ΟΧΙ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ»

Η ακαδημαϊκή κοινότητα αντιδρά, αφού όλο και περισσότερα μέλη της , τόσο ατομικά, όσο και μέσα από Συλλόγους και φορείς, τοποθετούνται δημόσια απέναντι στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Νέα μεγάλη καμπάνια πραγματοποιείται, από ακαδημαϊκούς, φοιτητικούς συλλόγους και φορείς, κατά της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων που “είναι πλέον φανερό πως εξυπηρετεί μόνο την κυβέρνηση και τους φίλους της.”

@oxiidiotikapanepistimia

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας παρουσιάζει τα ιδιωτικά πανεπιστήμια ως «εκσυγχρονισμό» και με κάθε τρόπο επιχειρεί να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα! 📌 Και η πραγματικότητα είναι: Τα χρέη από τα φοιτητικά δάνεια ξεπερνούν κάθε άλλου τύπου χρέους στις ΗΠΑ, δημιουργώντας μία εκρηκτική κατάσταση Τα σκάνδαλα για αγορασμένα πτυχία, για χρηματισμό είναι συνεχή και εντείνονται. 🔴 Η αντισυνταγματική παράκαμψη του άρθρου 16 ανοίγει το δρόμο για αντίστοιχα φαινόμενα κοινωνικού κανιβαλισμού στην Ελλάδα. ✊🏼 Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα μας στη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση. Δεν θα το αφήσουμε να περάσει. Δε θα επιτρέψουμε να διαλύσουν το μέλλον μας.

♬ original sound – oxiidiotikapanepistimia

Η καμπάνια «ΟΧΙ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ» δημιουργήθηκε ενόψει της ψήφισης του επερχόμενου νομοσχεδίου για την εκπαίδευση με στόχο την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Ήδη μεγάλο μέρος της ακαδημαϊκής κοινότητας αλλά και ευρύτερα της κοινωνίας ορθώνει αντιδράσεις, αφού πρόκειται για ένα μέτρο που παρακάμπτει το Σύνταγμα και θα επιφέρει μια σειρά από επιπτώσεις στο λαό και την κοινωνία. Στο πλαίσιο αυτό επιδιώκουμε να συμβάλουμε μέσω της δημιουργίας καμπάνιας με τίτλο «ΟΧΙ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ , #metoarthro16 »

Στοιχεία επικοινωνίας:

Facebook: ΟΧΙ στα ιδιωτικά πανεπιστήμια
Instagram: oxistaidiotikapanepistimia
TikTok: oxiidiotikapanepistimia
Twitter :  oxistaidiotika