Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: «ΔΕΝ ΦΥΣΗΞΕ ΚΑΙ ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιστρατεύει τις καιρικές συνθήκες για να δικαιολογήσει τις αυξήσεις που φτάνουν έως και 70% στο ηλεκτρικό ρεύμα. Ο πρωθυπουργός τα έριξε στη… νηνεμία, λέγοντας ότι «δεν φύσηξε όσο περιμέναμε».

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν ρωτήθηκε για το αν θα παρέμβει η κυβέρνηση για να βοηθήσει τους πολίτες, μετά απ αυτή την τεράστια αύξηση, αυτός είπε:

«Μισό λεπτό, οι τιμές του ρεύματος καθορίζονται σε μεγάλο βαθμό από τη χονδρική του ρεύματος που και αυτή με τη σειρά της έχει αυξομειώσεις. Είχαμε πάρα πολλούς μήνες με χαμηλές τιμές, υπήρχαν κάποιες ιδιαίτερες συνθήκες για έναν μήνα. Παραδείγματος χάρη μπορεί να μη φύσηξε όσο θα περιμέναμε».

Κι επειδή η κοροϊδία πάει σύννεφο, συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης στο ίδιο «μοτίβο», λέγοντας πως την παρτίδα θα σώσει ο… ανταγωνισμός.

«Εν πάση περιπτώσει έχουμε μία αγορά που λειτουργεί ανταγωνιστικά και πιστεύω ότι τελικά ότι ο ανταγωνισμός αυτός, ο τρόπος που θα κινηθούν οι μεγάλοι παίκτες της αγοράς, δεν θα οδηγήσει σε σημαντικές αυξήσεις στις τιμές ή αυξήσεις που θα έχουν κάποια πιο μόνιμα χαρακτηριστικά», είπε χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι δεν θα δούμε αυξήσεις έως 70% τον Ιούνιο, παρά το γεγονός ότι ήδη οι πάροχοι έχουν ανακοινώσει τα αυξημένα τιμολόγια. «Θα εκπλαγώ πολύ αν δω αυξήσεις 70%. Αν κάποιος πάροχος θέλει να αυξήσει 70% το τιμολόγιο, θα ενθάρρυνα πάρα πολύ τους καταναλωτές να επιλέξουν άλλο πάροχο. Γιατί δεν δικαιολογείται μία τέτοια αύξηση» υποστήριξε.