ΙΣΡΑΗΛ: ΚΥΜΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ 

Το κύμα αντιδράσεων κατά του Νετανιάχου μεγαλώνει, με τον πρόεδρο του Ισραήλ να κατρακυλάει και δημοκοπικά, ενώ οι συγγενείς ομήρων στη Γάζα, εισέβαλαν και διέκοψαν την συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών του ισραηλινού κοινοβουλίου (Κνεσέτ) , απαιτώντας από τους βουλευτές να κάνουν περισσότερα για την απελευθέρωση των δικών τους.

Η ενέργεια της ομάδας περίπου 20 συγγενών κατέδειξε την αυξανόμενη οργή για την άρνηση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου να καταλήξει σε μια συμφωνία με την παλαιστινιακή Χαμάς καθώς ο πόλεμος στη Γάζα διανύει τον τέταρτο μήνα. Περίπου 100 από τους ομήρους αφέθηκαν ελεύθεροι κατά τη διάρκεια της επταήμερης εκεχειρίας τον Νοέμβριο. Άλλοι 130 παραμένουν κρατούμενοι στη Γάζα.

Μια γυναίκα κρατούσε φωτογραφίες τριών μελών της οικογένειάς της που ήταν μεταξύ των 253 ανθρώπων που κρατήθηκαν ως όμηροι κατά τις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023. 

«Η Κνεσέτ δεν έχει καμία σχέση με το τι συμβαίνει με την κυβέρνηση, δεν θα κάθεστε εδώ ενώ εκεί πεθαίνουν», «Απελευθερώστε τους τώρα, τώρα, τώρα!» φώναζαν οι συγγενείς των ομήρων