ΙΣΟΒΙΑ ΣΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΤΗΣ ΤΡΑΝΣ ΑΝΝΑΣ

Ομόφωνα καταδικάστηκε σήμερα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο γυναικοκτόνος θύμα του οποίου έπεσε πέρυσι τον Ιούλιο η Άννα στον Άγιο Παντελεήμονα.

Το δικαστήριο υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση επιβάλλοντας ποινή ισόβιας κάθειρξης στον δράστη για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, χωρίς να του αναγνωρίσει ελαφρυντικά. 

Τρανσφεμινιστικές συλλογικότητες πραγματοποίησαν έξω από το κτίριο συγκέντρωση, προκειμένου να δικαιωθεί η μνήμη της μετανάστριας τρανς από την Κούβα, που είχε έρθει στην χώρα μας για μια καλύτερη ζωή. Ήταν χορεύτρια, περφόρμερ και ακτιβίστρια με αποτέλεσμα η δολοφονία της να σκορπίσει θλίψη στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και όχι μόνο. 

Οσοι την είχαν δει να κάνει ντραγκ σόου στις «Κούκλες» μιλούν για έναν υπερταλαντούχο, φωτεινό, εξαιρετικά επικοινωνιακό και τρυφερό άνθρωπο. Μετά τη δολοφονία της ωστόσο ήρθαν στη δημοσιότητα πολλά περισσότερα για τούτη την τρανς γυναίκα, που από την Κούβα βρέθηκε στην Ελλάδα διεκδικώντας μια καλύτερη ζωή. Μετανάστρια, μαύρη, πρώην σεξεργάτρια, φτωχή, τρανς γυναίκα, στο πρόσωπό της συναρθρώνονταν πολλαπλές διακρίσεις, αλλά και πολλαπλές ιδιότητες. Χορεύτρια, περφόρμερ, ακτιβίστρια, ενεργό μέλος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.