ΙΣΧΥΡΗ ΕΚΡΗΞΗ 150 ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΥΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σήμερα νωρίς το μεσημέρι, κοντά στην αυτοκινητοπομπή του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Σύμφωνα μάλιστα με κυβερνητικές πηγές, σε απόσταση 150 μέτρων από το σημείο της έκρηξης βρισκόταν η ελληνική αποστολή, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο Έλληνας πρωθυπουργός έφτασε στην Ουκρανία αιφνιδιαστικά με στόχο να παραμείνει για λίγες ώρες, πριν μεταβεί στο Βουκουρέστι για τη Σύνοδο του ΕΛΚ.

«Δεν υφίσταται κανένα ζήτημα με την ασφάλεια του Πρωθυπουργού και της ελληνικής αποστολής», λένε οι κυβερνητικές πηγές.

Όπως λένε κυβερνητικές πηγές δεν «δεν υφίσταται κανένα ζήτημα με την ασφάλεια του Πρωθυπουργού και της ελληνικής αποστολής» και η συνάντηση  μεταξύ του πρωθυπουργού και του Ζελένσκι γίνεται κανονικά.

Σημειώνεται ότι στην ελληνική αποστολή μετέχουν πλην του πρωθυπουργού 8 άτομα και η ασφάλειά τους. Συγκεκριμένα, συμμετέχουν η διευθύντρια επικοινωνίας του Μεγάρου Μαξίμου, Κύρα Κάπη, η σύμβουλος διεθνών θεμάτων και ΜΜΕ Αριστοτελία Πελώνη και ο Αλέξανδρος Μαράκης, στέλεχος γραφείου Τύπου, όπως και oι Δημήτρης Παπαμήτσος και Αλέξης Παπαχρήστος, προσωπικός φωτογράφος και προσωπικός οπερατέρ αντίστοιχα του κ. Μητσοτάκη.

Σύνοδος του ΕΛΚ στο Βουκουρέστι:

Στο Συνέδριο, οι ηγέτες των κρατών και κυβερνήσεων και οι επικεφαλής Κεντροδεξιών Κομμάτων που υπηρετούν ως αξιωματική αντιπολίτευση αναμένεται να επικυρώσουν την υποψηφιότητα της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν εκ μέρους του ΕΛΚ για δεύτερη θητεία στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και θα συζητήσουν το μανιφέστο του κόμματος ενόψει των ευρωεκλογών.