ΗΡΘΑΝ ΞΑΝΑ ΜΕ ΠΡΙΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ

Οι Κάτοικοι που είναι σε απόγνωση, δηλώνουν ότι είναι αποκλεισμένοι και περικυκλωμένοι από Δράση, ΟΠΚΕ και ΜΑΤ στην πλατεία Εξαρχείων, όπου έχει μπει βαρύ όχημα και γερανός . Υπέρ της άμεσης διακοπής των εργασιών κοπής ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αθηναίων με αιχμή κατά της απερχόμενης διοίκησης που παραπέμπουν και στην υπόθεση των έργων στη Βασιλίσσης Όλγας

Απόγνωση επικρατεί μεταξύ των κατοίκων πέριξ της πλατείας Εξαρχείων, καθώς πρωί πρωί Δευτέρας, μηχανήματα του υπουργείου Υποδομών μπήκαν στον περιφραγμένο χώρο που έχει επιλεγεί για τη δημιουργία σταθμού του Μετρό καi προχωρούν στην κοπή των 72 δέντρων του μοναδικού πνεύμονα της περιοχής, προκειμένου να συνεχιστούν οι εργασίες της Αττικό Μετρό.

Θέση υπέρ της άμεσης διακοπής των εργασιών κοπής και της έναρξης διαβούλευσης «ακόμα και τώρα, την ύστατη στιγμή», παίρνει ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αθηναίων, με ανάρτησή του στο Facebook, αφήνοντας αιχμή κατά της απερχόμενης διοίκησης που παραπέμπει στην υπόθεση με τα έργα στη Βασιλίσσης Όλγας.  «Άλλο ένα τετελεσμένο της απερχόμενης δημοτικής αρχής. Από το πρωί κόβονται δέντρα στην πλατεία Εξαρχείων. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Κανένα χαμένο δέντρο…», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Χάρης Δούκας.

Κάτοικοι και φορείς της περιοχής έχουν συγκεντρωθεί, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν και να εμποδίσουν το κόψιμο των δέντρων κι απευθύνουν κάλεσμα για βοήθεια, καταγγέλλοντας ότι η κατασκευάστρια εταιρεία δε διαθέτει την απαιτούμενη άδεια για την καταστροφή που προκαλεί.