«ΙΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ» ΤΟ ΝΑΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ – ΤΑΧΘΗΚΕ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΡΕΓΑΤΑΣ

«Ιερή Συμμαχία», μια φράση που δεν έχει χρησιμοποιήσει ίσως ούτε ο ίδιος γ.γ. του ΝΑΤΟ, χαρακτήρισε την συμμαχία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Κασσελάκης, κατά τη διάρκεια συνάντευξής του στο «Zarpa Radio» των Χανίων, στο πλαίσιο περιοδείας του στο νησί.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ότι η Ελλάδα με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «δεν θα εμπλέκεται σε περιπέτειες των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο», διευκρινίζοντας όμως ότι αυτό δεν ισχύει για το ΝΑΤΟ, το οποίο χαρακτήρισε «ιερή αμυντική συμμαχία».

Μάλιστα τάχθηκε και υπέρ της συμμετοχής της χώρας στο «ευρωπαϊκό πρόγραμμα ΑΣΠΙΔΕΣ», και στην αποστολή της ελληνικής φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα, εμπλέκοντας τη χώρα στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή για τα συμφέροντα των εφοπλιστών και των Ευρωατλαντικών.

Σε σχέση με την αποστολή όπλων στην Ουκρανία δήλωσε πως «ο εξοπλισμός πρέπει να μείνει εντός της χώρας», αναφέροντας πως «τον έχουμε χρυσοπληρώσει», αλλά η χώρα θα συνεχίζει να παρέχει την γεωπολιτική της θέση, μέσω της οποίας «διοχετεύεται ένα μεγάλο μέρος του εξοπλισμού στην Ουκρανία».

Αναφορικά με τα εξοπλιστικά προγράμματα ανέφερε πως «δεν ψηφίζουμε τίποτα τυφλά», σημειώνοντας, ωστόσο, ότι «η πιο φθηνή άμυνα για τη χώρα μας είναι η αποτροπή και ό, τι χρειαστεί να κάνουμε για να αποτρέψουμε τους γεωπολιτικούς αντιπάλους μας θα το κάνουμε».