Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΜΕΤΡΟ

Ψηφίστηκε ομόφωνα χθες, 18 Μαρτίου, στην επιτροπή αναφορών της Ε.Ε. η αναφορά 90 κατοίκων Εξαρχείων σχετικά με τις παρανομίες, παρατυπίες και παραβιάσεις που συμβαίνουν με αφορμή την καταστροφή της πλατείας Εξαρχείων για την κατασκευή σταθμού μετρό. Η επιτροπή αποφάσισε η υπόθεση να παραμείνει ανοιχτή, παραπέμποντάς την στις αρμόδιες επιτροπές. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο ότι παραπέμφθηκε και στην επιτροπή Libe, επιτροπή για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες.

Αυτό αποφάσισε χθες το ευρωπαϊκό όργανο, όπου συζητήθηκε η αναφορά 90 κατοίκων των Εξαρχείων, που καταγγέλλουν παραβιάσεις της ευρωπαϊκής νομοθεσίας και της Χάρτας Δικαιωμάτων της Ε.Ε. Η απόφαση να μείνει η αναφορά ανοιχτή στηρίχθηκε και από βουλευτές του ΕΛΚ.

Η παραπομπή της υπόθεσης στην Επιτροπή LIBE ζητήθηκε από τον ευρωβουλευτή, Κ. Αρβανίτη. Η υπόθεση της πλ. Εξαρχείων συζητήθηκε ακριβώς μετά την αναφορά του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023 και την τοποθέτηση της Μαρίας Καρυστιανού. «Τιμή μας να είμαστε δίπλα στους συγγενείς των θυμάτων του εγκλήματος των Τεμπών. Μετέτρεψαν την οδύνη τους σε συλλογικό αίτημα για Δικαιοσύνη και Ασφάλεια», τόνισαν μέλη της συνέλευσης «Όχι Μετρό στη πλατεία Εξαρχείων»